Provinciale weg N521 (Uithoorn-Amstelveen) week lang in beide richtingen dicht

Uithoorn - De provincie Noord-Holland gaat het wegdek van de Bovenkerkerweg (N521) tussen Uithoorn en Amstelveen herstellen. Voor de werkzaamheden wordt de N521 afgesloten van 16 juli tot en met 22 juli 2022. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

In het wegdek van de Bovenkerkerweg (N521) zijn op meerdere delen scheuren en kuilen ontstaan. De maximum snelheid op de weg is daarom teruggebracht . Om de weg weer voor 80 km per uur veilig te maken, worden de kuilen gevuld en het asfalt vervangen. Ook voert de aannemer reparaties uit aan het naastgelegen fietspad.  

Afsluiting Bovenkerkerweg van 16 tot en met 22 juli 

De herstelwerkzaamheden vinden plaats van zaterdag 16 juli (07.00 uur) tot en met vrijdag 22 juli (17.00 uur). Tijdens deze periode is de N521 in beide richtingen afgesloten tussen de Burgemeester Wiegelweg en de T-splitsing Bovenkerkerweg/Zijdelweg (hectometerpaal 0.0 en 1.0). 

Omleiding via de Legmeerdijk 

Tijdens de afsluiting van de Bovenkerkerweg worden de nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Al het doorgaande (gemotoriseerd) verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Legmeerdijk (N231) en de N201 (en vice versa). Voor het busvervoer geldt een aangepaste dienstregeling. Deze is te vinden op www.connexxion.nl

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl


Meer nieuws

Algemeen 3 okt. 2023 16:32

Kunstroute Kunst in De Kwakel op 28 en 29 oktober

De Kwakel - Op 10 locaties, in en net buiten De Kwakel, vindt eind oktober de kunstroute Kunst in De Kwakel plaats. Op 10 locaties laten 24 zelfstandig opererende kunstenaars en 3 groepen kunstenaars hun werk zien.

112 26 jul. 2023 14:54

Zoektocht na vondst kinderrugtas in sierwater

Uithoorn - In een sierwater aan de Alfons Arienslaan in Uithoorn is woensdagmiddag een kinderrugzak aangetroffen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en startten een zoektocht.

Sport 19 jul. 2023 09:17

De droom van Uithoornaar Jorre van Beek

Amstelveen - Uithoornaar Jorre van Beek (20) is op 13-jarige leeftijd begonnen met basketballen bij BV Aalsmeer. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar Millennium Basketball Club Amstelveen (MBCA) omdat hij zijn basketbal naar een hoger niveau wilde tillen. Met succes. Vorig jaar werd hij gescout door KingsTalent en na zijn vwo op het Alkwin Kollege vertrok hij naar Amerika om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Evenementen 18 jul. 2023 10:35

24e editie All American Sunday

Uithoorn - Op zondag 23 juli vindt de 24e editie van de All American Sunday plaats, hét evenement voor liefhebbers van Amerikaanse motorfietsen, oldtimer auto’s en trikes. De dag daarvoor, zaterdag 22 juli, vindt de indrukwekkende Ride Out plaats; een flink aantal motoren zullen dan om 12.00 uur vanaf Drinken & Zo een indrukwekkende tocht maken.

Algemeen 18 jul. 2023 09:23

Tuindorp 2.0: Thamerdal

Uithoorn - Thamerdal, ook wel bekend als Tranendal, moet op de schop. Het pareltje van weleer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De wijk is niet klimaatbestendig, de woningen zijn verouderd, de inrichting van de openbare ruimte is op en er spelen sociaal-maatschappelijke problemen. De gemeente maakt daarom samen met de buurt en Eigen Haard een ontwikkelplan om de wijk een impuls te geven. Dat is eind dit jaar klaar. ‘Daarmee maken we de kaders voor de invulling van de wijk,’ aldus wethouder Ferry Hoekstra.