Gemeentehuis Uithoorn

Plan voor nieuwe woningen en parkeerruimte op Irenelaanlocatie

Uithoorn - De gemeente Uithoorn heeft een plan ontwikkeld voor de Irenelaanlocatie in het centrum van Uithoorn.

Met de herinrichting van de Irenelaanlocatie wil de gemeente de locatie een kwaliteitsimpuls geven én goed laten aansluiten bij de rest van het centrum van Uithoorn.

Opnieuw bebouwen

Het gebied wordt omsloten door de Prinses Irenelaan, Thamerlaan, Koningin Máximalaan en de Dorpsstraat. Tot ongeveer 2013 was deze locatie bebouwd met woningen. De meeste hiervan zijn gesloopt, waardoor een openbare ruimte is ontstaan die nu wordt gebruikt voor parkeren. Het is altijd de bedoeling geweest om dit gebied opnieuw te bebouwen. 

Plan in het kort

Aan de zijde van de Koningin Máximalaan komt een rij van zes woningen, die goed passen bij het karakter van de laan. De voormalige burgemeesterswoning blijft behouden; het is een hoekwoning die past bij de bebouwing langs de Thamerlaan. Naast de burgemeesterswoning, langs de Thamerlaan, komt een twee-onder-een-kapwoning. Deze past bij de stijl van de burgemeesterswoning en de woningen langs de Thamerlaan. Aan de kant van de Prinses Irenelaan wordt een groot parkeerveld met 56 parkeerplaatsen aangelegd. De hele Irenelaanlocatie krijgt een ruimtelijke en groene uitstraling.

Mening inwoners

De gemeente is benieuwd wat inwoners en ondernemers van het plan vinden. Daarom is er op 1 december, tussen 18.00 en 20.00 uur, een inloopavond in het gemeentehuis van Uithoorn. Tijdens deze inloopavond kan het plan worden bekeken en kunnen bezoekers vragen stellen en hun mening geven.

Alle informatie over het plan is ook te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder het project Irenelaan. Op die website kan men ook op het plan reageren via een online vragenlijst. In deze vragenlijst staan vragen als ‘Wat vindt u het minst/meest aan van de plannen voor de nieuwe Irenelaanlocatie?’ en ‘Wat vindt u van de parkeermogelijkheden in het nieuwe plan?’

Wat gebeurt er daarna?

Mede op basis van reacties wordt het plan verder uitgewerkt tot een definitief schetsontwerp. Dit ontwerp wordt, samen met de stedenbouwkundige uitgangspunten, voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het is meteen ook de basis voor de selectieprocedure om een partij te vinden die de woningen gaat ontwerpen en bouwen. Voor dit proces is nog geen planning bekend, maar zal in de eerste helft van 2023 starten.

Het nieuwe plan voor het gebied is te vinden op www.uithoorndenktmee.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!