Wout en Damiën, door Jasmijn Fotografeert

Philippo Keukens van generatie op generatie: van opa Wout naar kleinzoon Damiën

Uithoorn / Aalsmeer - Aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer vind je Philippo Keukens. Hier kun je terecht voor binnenkeukens, buitenkeukens, bijkeukens, projectkeukens of op maat gemaakte kledingkasten, dressoirs en bureaus. Of het nu gaat om een zelf samengestelde keuken of vervanging van een oven; al 53 jaar staat de familie Philippo met hun deskundige team klaar voor passend advies en uitstekend goede service.

Aan huis

Het is 1971 als Wout Philippo begint als keukenzetter. Uiteindelijk besluit hij zelf keukens te verkopen. In 1974 begint Wout, met zijn vrouw Annelies en dochters Mirjam en Monique, keukens in te kopen in Duitsland. De stal die hij voor zijn paard achter zijn huis aan de Oude Karselaan in Amstelveen heeft, wordt gehalveerd om een keukenshowroom te creëren met daarin drie keukens. Met succes. Vijf jaar later is het bedrijf gegroeid en heeft de paardenstal plaatsgemaakt voor een showroom aan huis met daarin zes keukens.

Showroom Kuiperij

Vanuit de Oude Karselaan verhuist Philippo Keukens naar een pand met drie verdiepingen aan de Kuiperij in Amstelveen. Inmiddels is het 1983 en is er sprake van een grote showroom. In 1985 verhuist de dochter van Wout, Monique, naar Aalsmeer. Achter het huis ligt veel grond, met kassen waar niks mee gedaan wordt. Wout Philippo koopt dit en de kassen transformeren naar een opslagplek en uitverkoopshowroom. Langzaamaam worden er steeds meer keukens in Aalsmeer geplaatst, tot in 1985 de hele showroom omgezet is, van Amstelveen naar Aalsmeer.

Naar de kassen van Aalsmeer

Het bedrijf Philippo Keukens zit tot de dag van vandaag nog steeds in Aalsmeer. Wel in een geheel nieuw pand, aangezien een brand in 2008 de kassen compleet verwoest. De familie weet het bedrijf weer op te bouwen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de regio, vooral dankzij de jarenlange mond-tot-mond reclame.

Kleinzoon

Wout Philippo is begin dit jaar 80 jaar geworden en draagt het stokje over aan kleinzoon Damiën. Hij werkt sinds 2018 bij Philippo Keukens en heeft zich langzaamaan kunnen voorbereiden op de overname van het familiebedrijf. Met zijn opa achter de schermen, zijn moeder Mirjam nog steeds in de zaak en een deskundig en professioneel team aan zijn zijde, is het voor Damiën tijd om het bedrijf vol vertrouwen voort te zetten.

philippo keukens advies foto.jpg

Frisse wind

De showroom is eigenhandig door Damiën en zijn vader opgefrist en bevat mooie, ruime keukenopstellingen. Bovendien is er een inspiratiehoek, letterlijk en figuurlijk het hart van de showroom. ‘De klant heeft soms nog geen idee van hun wensen’, vertelt Damiën. ‘Samen met de adviseur stappen ze de inspiratiehoek in en gaan ze aan de slag. Als ze eruit lopen, hebben ze een beeld van hun droomkeuken. Aan de hand daarvan maken wij het 3d-ontwerp. Mocht je een keuken naar jouw wensen in de showroom zien, kan deze natuurlijk ook helemaal op maat gemaakt worden. We maken alles zoals de klant dat wenst.’

Service

‘Als mijn opa iets hoog in het vaandel had staan, is dat wel goede service bieden’, vervolgt Damiën. ‘Hij streefde altijd naar eerlijke prijzen, transparantie en de klant een rustig gevoel geven. Dat betekent ook bij de klant thuiskomen voor een adviserende rol, of helpen bij de vervanging van apparatuur. Het gaat om de langdurige relatie en niet om de centen, riep hij altijd. De koers van de afgelopen 53 jaar zetten we met dezelfde normen en waarden voort. De klanten van mijn opa waren zo tevreden, dat ik nu de kleinkinderen van deze klanten mag bedienen. Dat is toch het mooiste dat er is?’

Philippo Keukens
Aalsmeerderweg 83
1432 CH Aalsmeer
0297 36 16 06
info@philippo.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de zomereditie van UithoornZ Magazine, nummer 13.


Meer nieuws

Algemeen 15 jul. 2024 13:31

Feestelijke ochtend voor diamanten bruidsparen

Uithoorn - Tien diamanten bruidsparen werden onlangs door burgemeester Pieter Heiliegers uitgenodigd voor een feestelijke ochtend om hun jubileum samen met hem te vieren. De paren stapten in de maanden januari tot en met juni 1964 in het huwelijksbootje.

Algemeen 9 jul. 2024 09:48

Uithoorn maakt beweeg- en ontmoetruimtes voor jong en oud

Uithoorn - De gemeenteraad heeft donderdag 27 juni ingestemd met het zogenaamde Programma BOSS, dat staat voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen. Het programma geeft de gemeente Uithoorn de gelegenheid om de huidige speelplekken voor kinderen tot 12 jaar in de gemeente Uithoorn te vervangen door beweeg- en ontmoetingsplekken voor alle doelgroepen tussen 0 en 100 jaar. 

Verkeer en vervoer 9 jul. 2024 09:45

Wethouder Jan Hazen neemt petitie buslijnen in ontvangst

Uithoorn - Woensdag 26 juni nam wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn, een petitie in ontvangst uit handen van initiatiefneemster Kimberley van Hattem. In de petitie – die 7.559 maal is getekend door bewoners in de regio Uithoorn/Amstelveen – werd opgeroepen om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van het schrappen van de buslijnen 347, 348 en 358 voor Uithoorn, Amstelveen en omstreken.

Cultuur 8 jul. 2024 09:00

Kunst is geen kunstje voor Femke Kempes

De Kwakel - Het werk van Femke Kempkes is heel divers. Van beelden tot lichtkunst en installaties: ze maakt graag telkens wat anders. Haar werk laat zich niet vangen in één definitie. ‘Kunst is voor mij geen kunstje.’ Haar atelier ligt op een eiland aan de Banken in De Kwakel. Een oase van rust en groen, recht tegenover het kassengebied.

Algemeen 7 jul. 2024 09:00

Zorg voor echte keuzes bij participatie

Uithoorn - Participatie is de heilige graal voor gemeenten. Een participatietraject inrichten is echter niet zo makkelijk. Want waar heb je als inwoner nu echt wat over te zeggen, en waar liggen keuzes al vast? Het probleem ligt niet alleen bij de gemeente, soms wil de inwoner op de stoel van de raad gaan zitten of wordt het algemeen belang vergeten. Maar het begint wel bij de gemeente. Verwachtingsmanagement is belangrijk, evenals zorgvuldigheid. Dat blijkt maar weer tijdens de informatiebijeenkomst over de inrichting van twee Uithoornse pleinen.

Algemeen 6 jul. 2024 13:00

De tram komt eraan: alles over de Uithoornlijn (deel 3)

Uithoorn - De laatste loodjes zijn aangebroken, maar voor GVB is het nog even aanpoten. ‘Alle betrokken medewerkers op tijd opleiden, dat is voor ons de grootste uitdaging,’ aldus Paul Koert, unitmanager bij GVB. Koert en het projectteam zorgen er onder meer voor dat trambestuurders worden opgeleid. Een omvangrijke klus, die in februari is begonnen. ‘Naast onze vaste medewerkers gaat het ook om een pool van oproepkrachten.’