Participatieweek: Reis mee naar Uithoorn 2040

Uithoorn en De Kwakel – Gebouwen, het verkeer, sloten, rivieren, weilanden en een schone lucht: alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt noemen we de fysieke leefomgeving. Hoe we de fysieke leefomgeving inrichten, leggen we vast in de Omgevingsvisie. Zo helpt de omgevingsvisie ons bij het maken van plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld op het gebied van een gezonde leefomgeving, de woonbehoefte, duurzaamheid en economische veranderingen. En u en jij, als inwoner van onze mooie gemeente, kan hierover meedenken. Op verschillende manieren en op verschillende momenten!

Week van de participatie: 9 - 14 oktober

Van 9 - 14 oktober organiseert de gemeente Uithoorn de Week van de Participatie.

Op www.uithoorndenktmee.nl/omgevingsvisie vindt u alle informatie over hoe u mee kunt denken. U kunt daar een enquête invullen en u kunt zich opgeven voor verschillende activiteiten, zoals:

  • meefietsen met de raad langs de 4 hoofdthema’s;
  • meedoen met de online-bijeenkomst voor jongeren over de Energietransitie;
  • deelnemen aan de brede online-bijeenkomst rond verschillende thema’s;
  • een bezoek brengen aan een gebiedsatelier;
  • binnenlopen bij de MeedenkMarkt.

Kortom, hoe moet de gemeente Uithoorn er in de toekomst uit moet zien? Denk mee, en reis mee naar Uithoorn 2040! Kijk op www.uithoorndenktmee.nl/omgevingsvisie


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:30

“Geen plaats voor criminaliteit in onze sierteelt”

UITHOORN – Op 22, 23 en 24 november vond in de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer een grootscheepse controle plaats van de lokale sierteelt. Bedrijven op de locatie van Royal FloraHolland werden bezocht door politie, gemeenten, douane, Koninklijke Marechaussee en UWV.

Verkeer en vervoer 2 dec. 2021 16:52

Bestelbus vast in berm op N196

Uithoorn - Een grote bestelbus is donderdagmiddag 2 december vast komen te zitten in de berm op de N196 vlakbij de Laan van Meerwijk in Uithoorn. 

Gemeente 10 nov. 2021 14:00

Wethouder De Robles: “Deze baan past goed bij me”

UITHOORN – Ruim een half jaar geleden naam José de Robles het stokje over van ‘oudgediende’ Ria Zijlstra als wethouder Onderwijs en Sociaal Domein van de gemeente Uithoorn. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten? José de Robles vertelt.