Gemeentehuis Uithoorn

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Uithoorn

Uithoorn - De gemeente onderzoekt momenteel welke locaties op korte termijn kunnen worden ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De locaties die inmiddels gevonden zijn: Het Rechthuis, Amsterdam hotel Uithoorn, Hotel Lakeside en de locatie aan de Noorddammerweg 39. Naast opvanglocaties voor de korte termijn wordt ook gezocht naar locaties voor de langere termijn.

De gemeente houdt haar inwoners zoveel mogelijk op de hoogte. Zodra er meer bekend is over andere locaties, wordt deze informatie geplaatst op 'de website van de gemeente: www.uithoorn.nl/oekraine. Heeft u vragen, wilt u een initiatief aanmelden of heeft u hulp nodig? Neem contact op met de gemeente, via (0297) 513 111, of via mail: gemeente@uithoorn.nl.

De gemeente Uithoorn steunt alle mensen die door oorlog worden geraakt en wenst hun zeer veel kracht en sterkte om deze zware tijd te doorstaan:

'Daarbij gaan onze gedachten uit naar alle vluchtelingen die in onze gemeente wonen en werken. Ook voor hen is het immers een zware en onzekere tijd. Tegelijkertijd zien en horen wij van mooie en betrokken initiatieven uit de samenleving. We vinden het heel fijn om te zien hoe betrokken onze inwoners zijn en ook in de gemeente Uithoorn zijn inmiddels vluchtelingen opgevangen.'

'Ook met een donatie aan Giro 555 draagt u bij aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp voor de vluchtelingen uit Oekraïne, bijvoorbeeld door het Rode Kruis. Meer informatie: www.giro555.nl.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.