NK Tegelwippen Uithoorn: cadeau bij inleveren tegels

Uithoorn - In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar om wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. Gemeente Uithoorn neemt het op tegen de buurgemeenten Ouder-Amstel en Diemen en ligt momenteel op kop.

Sinds 21 maart zijn in de gemeente Uithoorn 872 tegels ingeleverd ten opzichte van 166 voor Ouder-Amstel en 501 in Diemen. Uiteraard wil de gemeente Uithoorn haar koppositie behouden. Dat doen we met gerichte wijkacties. De eerstvolgende actie is op 24 mei in het centrum. Wijkbewoners kunnen hun tegels brengen naar de verzamellocatie voor de bibliotheek op de Wilhelminakade. Zij ontvangen daarvoor een leuke attentie. 

Groen is mooi én goed
Groen in plaats van tegels is niet alleen mooi, maar ook goed. Bij extreme regenval kan het water weglopen en dat zorgt voor minder overlast. Bij extreem warm weer geven planten en bomen verkoeling. Ook trekt groen vlinders en bijen aan en het geeft een gezellige uitstraling. Het is dus goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor het leefbaar houden van uw omgeving.

Win gratis tuinadvies
Om inwoners te motiveren om mee te doen aan het tegelwippen organiseert de gemeente 6 wijkacties. Medewerkers staan met een stand in wijken in Uithoorn en De Kwakel. In de stand hangt een grote kaart. Bezoekers kunnen op die kaart plaatsen aanwijzen met onnodige verharding.

Op is op
De gemeente onderzoekt of op die plekken de verharding kan worden verwijderd. En iedereen die tegels inlevert, krijgt een cadeau. Degene die de meeste tegels inlevert in de wijk wint gratis tuinadvies van hovenier Wesselings. Inwoners die minimaal 0,5 m2 aan tegels inleveren, dat is 6 stuks van 0,30 cm x 0,30 cm, krijgen een tegoedbon voor een regenton. Maar let op, op is op!

Tegeltaxi
Kom uit die stoel en wip die tegels. Zorg dat we de gemeente Diemen en Ouder-Amstel voorblijven. Maar belangrijker, zorg voor een groene oase en geniet van de bloemen, vogeltjes, vlinders en bijen. Lukt het niet om uw tegels zelf naar de ophaallocatie van uw wijkactie te brengen? Vraag dan de tegeltaxi om uw tegels op te halen. Alles over het NK tegelwippen, de wijkacties en de tegeltaxi vindt u op www.uithoorn.nl/tegelwippen.

 

 


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.