Wethouder Jan Hazen tekent samen met fysiotherapeute en tandarts voor extra bedrijfsruimte

Meer ruimte voor fysiotherapie en tandarts in sporthal De Scheg

Uithoorn - De sloop en nieuwbouw van sporthal De Scheg biedt, naast veel ongemak voor de bedrijven die direct aan de sporthal grenzen, ook kansen. Fysiotherapie Martine Mulder en tandartsenpraktijk Mulder konden na goed overleg met de gemeente extra ruimte aankopen en hun praktijken zo toekomstbestendig maken.

Voor alle partijen was het ondertekenen van de overeenkomst op 7 mei 2021 dan ook een feestelijk moment.

Sloop

Dat de sloop van de oude sporthal De Scheg is gestart is voor de eigenaren van de aangrenzende bedrijfpanden zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. De muren trillen soms en door het vinden van onverwachts asbest is het heiwerk verplaatst en zijn afspraken met cliënten verzet.

Toch zien de fysiotherapeut en tandarts ook de positieve kant van het nieuwbouwproject in. Door in gesprek te blijven met de gemeente was er ruimte om ook naar de wensen voor de bedrijfpanden te kijken. Zo kon er naar mogelijkheden worden gezocht binnen het ontwerp.

De tandartspraktijk koopt met het tekenen van de overeenkomst een gang aan die voor de nieuwe sporthal niet meer nodig is. De fysiotherapiepraktijk tekent voor uitbreiding met een extra oefen- en trainingsruimte, waarvan de bouw gelijktijdig met de nieuwbouw van de MFA wordt meegnomen.

Ook wethouder Jan Hazen is blij met deze ontwikkeling. Hij benadrukt dat niet alleen de sporthal en het buurtcentrum straks bijdragen aan een positieve gezondheid van de inwoners van Uithoorn, maar dat aanbod van goede en vooruitstrevende gezondheidszorg voor de gemeente net zo belangrijk is en zeker wordt gewaardeerd.

Project Nieuwbouw De Scheg / ‘t Buurtnest

Meer informatie over het project vindt u op de website Uithoorndenktmee.nl onder het kopje projecten. Hier kunnen bezoekers zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van berichten rondom het project. De nieuwbouw van MFA Zijdelwaard wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Taalhuis Uithoorn: lezen, rekenen en computerles voor iedereen

Uithoorn - Op donderdag 10 juni bezocht wethouder José de Robles van onderwijs de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Hij is gekomen om kennis te maken met het Taalhuis, en om voor de gemeente Uithoorn het Regionaal plan Laaggeletterdheid te ondertekenen. “Taal is superbelangrijk om mee te doen in het gezin, in de buurt, op scholen en op het werk. Anders is je wereld heel klein.”

Algemeen gisteren 14:51

Jongerenontmoetingsplek in Uithoorn een feit

UITHOORN – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (naast de Profile) is maandag 21 juni een jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst. Onder andere wethouder José de Robles (Jeugd), jeugdagente Kim en jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

Sport gisteren 10:00

Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Gemeente 23 jun. 2021 10:00

Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

UITHOORN - ,,Vrijwilligers in de gemeente Uithoorn moeten we koesteren en eren. Zij maken onze samenleving mooier,” antwoordt burgemeester Heiliegers op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat vrijwilligers voorgedragen worden voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2022 kan nog tot 15 juli aanstaande.

Gezondheid en welzijn 22 jun. 2021 16:57

Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.