Ontsteking van het Bevrijdingsvuur in 2018. (Foto: communicatie gemeente Uithoorn)

Lopers AKU brengen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn

Uithoorn - De lopers van de AKU nemen in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn.

Zij worden op 5 mei rond 10 uur verwacht voor het gemeentehuis waar burgemeester Pieter Heiliegers hen ontvangt. Aansluitend is er een ontbijt geregeld door de gemeente voor alle deelnemers én de inwoners van Uithoorn en De Kwakel.

Traditiegetrouw

Traditiegetrouw vindt in de nacht van 4 op 5 mei de Bevrijdingsvuurceremonie en de nationale Bevrijdingsestafette plaats in Wageningen. Wegens corona kon dit de afgelopen twee jaar niet doorgaan maar dit jaar mag het weer. Op 4 mei, exact om 24.00 uur, wordt het Bevrijdingsvuur tijdens een ceremonie ontstoken en aansluitend nemen circa 2000 atleten het vuur tijdens de nachtelijke Nationale Bevrijdingsvuurestafette mee terug naar hun eigen gemeente.

Ontbijt

Zo’n 35 atleten van sportvereniging AKU nemen nu voor het vierde jaar het vuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn. De lopers van de AKU komen op 5 mei rond 9.45 uur aan in Uithoorn. De burgemeester zal de fakkel in ontvangst nemen van de atleten en vervolgens het Bevrijdingsvuur ontsteken voor het gemeentehuis. Na een kort welkomstwoord staat er in het gemeentehuis een ontbijt klaar voor alle deelnemers. Dit ontbijt wordt hen gratis aangeboden door de gemeente Uithoorn. Naast de atleten zijn ook inwoners welkom om van dit ontbijt te genieten.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.