Lichtjesloop 2024 groot succes

Uithoorn - Vrijdag 16 februari 2024 was het tijd voor de 5e editie van de Lichtjesloop in Uithoorn. Met ruim 200 lichtjeslopers werd als een grote lichtjesslinger een route doo de straten gelopen. De gemeente spreekt van een groot succes. 

Het startschot voor de Lichtjesloop werd gegeven door wethouder José de Robles. Druppie zorgde in samenwerking met De Goudreinet Uithoorn voor een gezonde snack en ging graag met iedereen op de foto. Langs de route konden deelnemers ook genieten van  verlichting dankzij enthousiaste bewoners rondom het Zijdelmeer.

Tijdens het evenement heeft iedereen bij aankomst een flyer kunnen invullen om kans te maken op een High Tea. De winnende persoon zal snel op de hoogte gesteld worden van deze prijs. Daarnaast zijn er nog 2 kleine prijzen aan de leukst geklede personen uitgereikt.

De Lichtjesloop is een jaarlijks terugkerend evenement van Uithoorn voor Elkaar, waaronder welzijnsorganisaties Videt Uithoorn, Mantelzorg en Meer, MEE Amstel en Zaan, Tympaan De Baat en Participe Amstelland vallen.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.