Wethouder José de Robles

Lancering website Dit Zijn Wij Uithoorn

UITHOORN - Wie zijn de inwoners van gemeente Uithoorn? Wat hebben ze gemeen? Wat vinden ze leuk aan de gemeente en wat kan beter? Welke vooroordelen bestaan er, bijvoorbeeld over inwoners van Uithoorn en De Kwakel?

In het foto- en ontmoetingsproject Dit Zijn Wij Uithoorn gaan fotografe Dolly Pieterson en tekstschrijver en fotograaf Naomi Heidinga op zoek naar antwoorden op deze vragen. Het doel van het project is om de sociale cohesie binnen de gemeente te vergroten. “Daarom gaan we vooral op zoek naar wat mensen bindt.” De eerste verhalen van deelnemers aan het project zijn nu te vinden op www.ditzijnwijuithoorn.nl.

Vorig jaar deed het tweetal al een oproep, in een zoektocht naar deelnemers. “Dat leverde enthousiaste reacties op. We konden daarom niet wachten om te beginnen. Vanwege corona moesten we echter telkens de ontmoetingen naar voren schuiven,” aldus Dolly. “We gaan tien ontmoetingen organiseren, tussen twee inwoners die elkaar niet kennen. Leuk aan ons project is dat we een heel diverse groep deelnemers hebben. Mensen van verschillende leeftijden, met diverse achtergronden. Woonachtig in Uithoorn en De Kwakel.”

De ontmoetingen zullen, als de coronamaatregelen dit toelaten, in juni en juli plaatsvinden. “We hebben het afgelopen jaar een aantal keer de deelnemers moeten teleurstellen,” vertelt Naomi. “Telkens moesten we de ontmoetingen uitstellen. Omdat we toch aan de slag wilden, en nieuwsgierig waren naar onze deelnemers, hebben we ze daarom eerst individueel geïnterviewd en gefotografeerd. Dat leverde mooie gesprekken op. En inzichten. Tussen Kwakelaars en Uithoornaars bestaan bijvoorbeeld nogal wat vooroordelen. Het zou mooi zijn wanneer we deze met ons project wat kunnen wegnemen.”

De foto’s en interviews zijn te zien op www.ditzijnwijuithoorn.nl. “Door hun foto’s te bekijken en hun verhalen te lezen, kun je kennismaken met dorpsgenoten. Het is nu nog slechts een beperkt aantal, maar we hopen dat dit gaandeweg uitgroeit naar iets groters.” Op de website zijn straks ook de verhalen van de ontmoetingen te lezen. “En de duo-portretten te zien, die we tijdens de ontmoetingen gaan maken. De portretten komen tevens op openbare plekken in de gemeente te hangen. Zo willen we met dit project zorgen voor verbinding en begrip. Via social media en de communicatiekanalen van de gemeente zijn de komende tijd de verhalen ook te lezen. Elke week stellen we deelnemers voor. We trappen af met wethouder José de Robles, een van de drijvende krachten achter het project.”

Meer informatie over het project is te vinden op www.ditzijnwijuithoorn.nl en https://www.instagram.com/ditzijnwijuithoorn/.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.