Kom je ook spelen bij Voetjebal Uithoorn?

Uithoorn - Balans, behendigheid, tellen en spelen. Dat staat allemaal centraal bij Voetjebal Uithoorn: een speelconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Tijdens de lessen van Voetjebal ontwikkelen de kinderen hun motoriek op een speelse manier. Daarnaast is er aandacht voor het benoemen van de kleuren, synchroon tellen en symbolen herkennen. Het nieuwe seizoen gaat op 28 augustus van start.

Voetjebal laat zich het best beschrijven als een voetballend speelconcept voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. ‘In onze lessen gaan we aan de slag met de beginvaardigheden van bewegen’, legt Tom Verhoek uit. Hij is de grondlegger van Voetjebal in Aalsmeer, Uithoorn en Hoofddorp. ‘Spelenderwijs gaan we met de kinderen aan de slag. In de lessen oefenen we zowel hun motorische vaardigheden als hun cognitieve vaardigheden. We balanceren, huppelen, rennen en ontdekken de mogelijkheden van onze voeten. Zo leren we spelenderwijs heel veel beweegvaardigheden aan. We leiden de kinderen niet op tot profvoetballers in de dop, maar zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk plezier maken en hun eigen mogelijkheden verkennen.’

Ouderbetrokkenheid
Kenmerkend voor de lessen van Voetjebal is dat de ouders van de kinderen een actieve bijdrage aan de les leveren. ‘Één van de ouders is altijd bij de les aanwezig’, vervolgt Tom. ‘Zij doen ook met de oefeningen mee. Dat betekent ook dat de lessen echt een momentje van qualitytime zijn tussen ouder en kind. Dat is enorm leuk voor beiden; je ziet de kinderen echt groeien.’

Alle oefeningen van Voetjebal worden uitgevoerd op muziek. ‘Alle lessen beginnen met een warmingup’, licht Tom toe. ‘Aan het eind van de les volgt een coolingdown; een oefening waarin we tot rust komen en de les met elkaar afsluiten. Tussendoor klinken liedjes waarbij we oefeningen doen. Kun je bijvoorbeeld op één been staan zodra de muziek stopt? Of kun je dan zo snel mogelijk naar een bepaalde plek rennen? De lessen zijn heel afwisselend en gevarieerd. We gebruiken daarvoor speciale materialen: hoepels, pittenzakken en natuurlijk ballen.’

Professionele trainers
De lessen Voetjebal in Uithoorn vinden plaats op zaterdag en zondag bij Health Club Amstelhof. ‘Met ingang van volgend seizoen bereiden we ons aanbod uit’, legt Tom uit. ‘Naast basisschool Het Duet wordt een totaal nieuw buurtcentrum gerealiseerd. Vanaf volgend seizoen bieden we ook daar onze lessen aan. Vanwege de uitbreiding naar Aalsmeer en Hoofddorp hebben wij ook nieuwe locatiemanagers aangetrokken: vol trots mag ik Babs Meijer (o.a. Nederlands jeugdelftal), Chelly Drost (o.a. AJAX) en Suzanne Marees (o.a. AJAX) aan ons team toevoegen. Zij hebben alle drie veel ervaring in het voetbal en weten exact hoe zij kinderen kunnen begeleiden.’

Meer informatie over de trainingen en aanmelden kan via: www.voetjebal.nl en https://regiouithoorn.voetjebal.nl/


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Wonen en bouwen 21 jul. 2021 14:03

Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.