Pixabay

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

UITHOORN - De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen, organiseert de gemeente een digitaal spreekuur via Zorg en Zekerheid. 

Een digitale afspraak inplannen kan nog tot 20 december. Dit kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur via: https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/Zorg-en-Zekerheid.

Financieel café
Er bestaat ook een mogelijkheid om via het financieel café in Uithoorn een afspraak in te plannen. In ieder geval iedere dinsdag tussen 9 uur en 11 uur. Aanmelden voor een afspraak bij het financieel café gaat via het infopunt nummer: 0297-303044. Graag vermelden dat het om een afspraak gaat voor de gemeentepolis van de gemeente Uithoorn.

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Het pakket van de collectieve zorgverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Kinderen gratis meeverzekerd
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Er is een keus tussen AV Gemeente Standaard en AV Gemeente Top. Bij AV Gemeente Top is het eigen risico meeverzekerd. Bij  AV Gemeente Standaard is het eigen risico niet meeverzekerd.

Ter voorbereiding is het goed om van te voren te bekijken welke kosten er het eerste jaar aankomen om te bepalen welk pakket het meest van toepassing is. Op www.gezondverzekerd.nl/uithoorn is terug te vinden welke vergoedingen in de pakketten zijn opgenomen.

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven wie in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar via 0297 513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Voor inhoudelijke vragen over de collectieve verzekering kan gebeld worden met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer (071) 5 825 550.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:25

Vijf vragen aan burgemeester Heiliegers over de APV

Uithoorn - De gemeenteraad van Uithoorn heeft onlangs een aantal wijzigingen op de Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld het lachgasverbod opgenomen. Maar wat is nou eigenlijk precies de APV? Portefeuillehouder burgemeester Pieter Heiliegers geeft antwoord.

112 8 jan. 2021 16:02

Canta gaat verloren aan Zijdelweg

Uithoorn - Aan de Zijdelweg in Uithoorn is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur een Canta in vlammen opgegaan.

112 8 jan. 2021 08:37

Auto belandt in sloot

Uithoorn - Langs In Het Rond in Uithoorn is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari een auto in een sloot beland. Dit gebeurde omstreeks 1.30 uur. 

Algemeen 1 jan. 2021 17:00

Jaarwisseling Uithoorn en De Kwakel verloopt beheersbaar

UITHOORN – De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.