Informatieavond zonnepanelenactie gemeente Uithoorn groot succes!

Uithoorn - Op 9 februari is de zonnepanelenactie in gemeente Uithoorn van start gegaan. Tijdens de online informatieavond op 2 maart werden woningeigenaren geïnformeerd over de voordelen van zonnepanelen en deelname aan de zonnepanelenactie. Eén van de voordelen is dat door de aankoop te bundelen, inwoners van de gemeente een scherpere prijs krijgen. Inmiddels hebben ruim 241 woningeigenaren zich aangemeld voor de actie.  

“Het is fijn dat we op deze manier informatieavonden kunnen blijven organiseren. Ondanks wat haperingen in de techniek was het toch een succesvolle avond met ruim 100 deelnemers! Mooi om te zien dat er zoveel belangstelling is voor zonnepanelen”, aldus wethouder Hans Bouma.

De actie is opgezet voor de gemeente Uithoorn in samenwerking met het Regionaal Energieloket. De technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs gevraagd een aanbod in te dienen. Deze zijn beoordeeld op onder andere prijs, garantstellingen en ervaring. Hierna is de beste partij gekozen om de actie uit te voeren. Inschrijven voor de zonnepanelenactie kan tot en met woensdag 31 maart.

Voor de zonnepanelenactie kan men gebruik maken van de gemeentelijke Duurzaamheidslening. Men kan minimaal € 2.500 en maximaal € 7.500 lenen.

Bekijk de voorwaarden op 
https://www.uithoorn.nl/Home/Uithoorn_doet_duurzaam/Duurzaamheidslening_aanvragen. Meer informatie over de zonnepanelenactie in de gemeente Uithoorn staat op de website van het Regionaal Energieloket via www.regionaalenergieloket.nl/acties.

Over het Regionaal Energieloket 
Op de website het Regionaal Energieloket kunnen woningeigenaren zich vrijblijvend inschrijven voor de zonnepanelenactie. Daarnaast helpt het Regionaal Energieloket bij vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van de gemeente Uithoorn.  


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.