Op de foto (v.l.n.r.) Thomas Kannekens van Newomij, wethouder Jan Hazen, Marc van de Kant van Wijnen Projectontwikkeling en de projectleider van de gemeente Uithoorn. Foto: gemeente Uithoorn.

Huurappartementen Thamenhof bijna klaar

Uithoorn - In november 2022 gingen de eerste heipalen van nieuwbouwproject Thamenhof de grond in. Nu, in mei 2024, krijgen de eerste bewoners hun sleutel. Met in totaal 127 huurwoningen en 2 koopwoningen biedt het project nieuwe kansen voor mensen die op zoek zijn naar woonruimte.

Tussen de Vuurlinie en de Koningin Maximalaan verrezen 3 nieuwe appartementsgebouwen, op ruime afstand van elkaar. Ze hebben een moderne uitstraling en zijn volgens de nieuwste milieu- en geluidsnormen gebouwd. Projectontwikkelaar Van Wijnen gaf op maandag 29 april een rondleiding aan wethouder Jan Hazen (Ontwikkeling).

Mooi woonwijkje

De wethouder is blij dat de woningen bijna klaar zijn. “De woningen en de ruimtelijke opzet zien er erg mooi uit. Als ook de inrichting van de buitenruimte klaar is, ligt hier een heel mooi woonwijkje.” De snelle realisatie, keurig binnen de afgesproken tijd, is goed nieuws in de huidige krappe woningmarkt. “Met dit nieuwe aanbod voor de sociale, midden- en vrijesectorhuur én 2 koopwoningen bevorderen we de doorstroming voor verschillende doelgroepen. Van starters en alleenstaanden tot complete gezinnen,” aldus wethouder Hazen.

Nog enkele woningen beschikbaar

Verhuurder Newomij is inmiddels gestart met toewijzing van de huurwoningen. De eerste kandidaten krijgen op 16 mei de sleutel; de rest volgt in fases tot na de zomer. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.hureninthamenhof.nl


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.