Hulp bij vervoer naar de stembus

Uithoorn - Bent u minder mobiel en wilt u  toch graag uw stem uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart? Vrijwilligers van AutoMaatje brengen mensen in Uithoorn graag naar een stemlocatie.

Op 17 maart a.s. zijn de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Alle inwoners van 18 jaar of ouder ontvangen een uitnodiging om hun stem uit te brengen. Op 15 en 16 maart is er binnen de gemeente extra gelegenheid om vervroegd te stemmen voor mensen die extra kwetsbaar zijn voor COVID-19. Alle 70-plusser wordt daarnaast de mogelijkheid geboden om per brief te stemmen. Daarnaast bestaat altijd de mogelijkheid om op de verkiezingsdag te stemmen via het geven van een volmacht.

Automaatje Uithoorn biedt de mogelijkheid om minder mobiele personen naar het stemlokaal te brengen. AutoMaatje Uithoorn heeft vrijwillige chauffeurs beschikbaar die de mensen veilig willen vervoeren. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden, brengt iemand naar het stembureau en daarna weer naar huis.

Men betaalt voor het vervoer een kleine tegemoetkoming in de kosten aan de vrijwillige chauffeur van € 0,30 voor elke gereden kilometer.

Wie gebruik wil maken van vervoer naar de stembus, belt het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 2 werkdagen van tevoren. Neem contact op met AutoMaatje: bel van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur 0297 303 103 of mail automaatje@uithoornvoorelkaar.nu .


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!