Foto: Henk Oussoren

Historie Uithoorn

Uithoorn - In de rubriek Historie Uithoorn tonen we foto’s uit het verleden van Uithoorn en De Kwakel. In deze aflevering een oude foto uit Uithoorn.

Veel Uithoornaars hebben goede en warme herinneringen aan het oude dorp. Het gefotografeerde pand (dat niet meer bestaat – ter hoogte van de huidige Kruidvat / Schans) kende vroeger diverse bestemmingen: zo zat er Sporthuis Verkerk en werden er ook campingartikelen verkocht.

Op het pand (achter de verkeersborden) prijkte een groot bord ‘Camping Show’. Ook konden mensen er terecht voor hengelsport.

Ook niet onaardig voor de autoliefhebber: op deze foto zijn onder meer Kevers, een 2CV en Fiat 500 te zien, typerend voor de jaren 60. De bewegwijzeringsborden leidde ze naar Nes aan de Amstel en Ouderkerk en Utrecht.

Oude foto’s van Uithoorn en De Kwakel zijn welkom!
Heb jij een historische foto van Uithoorn of De Kwakel die je graag aan een grote publiek wil laten zien? UithoornZ geeft jouw foto graag een plekje in het magazine of online op www.uithoornz.nl. Uiteraard vermelden we de naam van de maker/eigenaar van de foto. Historische foto’s zijn welkom via info@uithoornz.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Wonen en bouwen 21 jul. 2021 14:03

Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.