Herinrichting dorpshart De Kwakel van start

De Kwakel - Het ontwerp, gemaakt door een werkgroep van bewoners en ondernemers, lag al klaar. Maar De Kwakel moest even geduld hebben voordat het uitgevoerd kon worden. Tot nu, want de herinrichting van het dorpshart gaat komende maand dan echt van start. 

De Koningslinde voor het dorpshuis is deze week al verplant naar een tijdelijke locatie, in afwachting van zijn terugkeer in het najaar. Half april start de aannemer met de werkzaamheden. Ook het project supermarkt verloopt voorspoedig.

Grote klus

Aannemer AW Infrabouw is uit de gemeentelijke aanbesteding geselecteerd voor de uitvoering van de openbare ruimte. Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. Ook de bus zal in die periode worden omgeleid. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Supermarkt en woningen

Op de locatie van de oude Rabobank komt een nieuwe supermarkt met appartementen. Op 30 maart ging de gemeenteraad akkoord met het nieuwe bestemmingsplan. De raadsleden waren verheugd dat hiermee ook de herinrichting van start kan en wenste het project een 'moedig voorwaarts'. De raad prees het meenemen van wensen van de omwonenden. Zo komt er op veler verzoek een geldautomaat en wordt een aantal appartementen gelijkvloers uitgevoerd.

Omgevingsvergunning

Inmiddels kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Bij het uitblijven van bezwaren kan de aannemer na de zomer starten met de sloop en nieuwbouw. Het nieuwe pand grenst direct aan het nieuwe dorpscentrum. Daarom worden de werkzaamheden op elkaar afgestemd. Het nieuwe dorpsplein wordt gereed gemaakt tot aan de supermarkt; als de bouw daarvan voldoende gevorderd is, wordt het laatste deel bestraat.

Planning

Half april starten de werkzaamheden. Doorgaand verkeer is nog mogelijk. Winkels en woningen blijven bereikbaar met de auto. Vanaf 15 mei wordt het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer, ook voor de bus. De verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli. Ook parkeren rondom het centrum zal dan lastiger zijn. Er komt alternatieve parkeerruimte, maar het is aan te raden zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar het centrum te komen.

Informatie via website en BouwApp

Alle informatie over de plannen en uitvoering van de werkzaamheden zijn te vinden op de website www.uithoorndenktmee.nl/dorpshartdekwakel. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsmailing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in de BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek op 'De Kwakel' in de app voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.