Wethouder Hoekstra bij de gastles op basisschool De Kwikstaart. Foto: gemeente Uithoorn

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Speelse manier

Wethouder Ferry Hoekstra was aanwezig bij de eerste gastles bij groep 6A van basisschool De Kwikstaart. Hij is blij dat de jonge kinderen op deze speelse manier al leren dat afval scheiden goed en belangrijk is: “We streven naar een circulaire economie, waarin afval niet meer bestaat, maar gezien wordt als een waardevolle grondstof. Het is dan wel belangrijk dat je goed weet hoe je afval moet scheiden. Jong geleerd is oud gedaan.”

Textiel laten ophalen

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen maandag 3 en donderdag 27 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of oude handdoeken. Bied uw textiel aan op de website: www.textielrace.nl. Uw textiel wordt vervolgens opgehaald door leerlingen van de dichtstbijzijnde basisschool. Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Iron Roots, LABFRESH, Mud Jeans en Loop.a Life.

De Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn is een initiatief van de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn. De scholen die in Diemen, Ouder-Amstel & Uithoorn meedoen zijn: Kwikstaart, het Duet, de Octopus, Noorderbreedte, Amstelschool en het Kofschip.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.

Algemeen 14 mei 2024 09:30

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.