Heel 60+ beweegt: sport & spel voor ouderen

Uithoorn - In de week van 20-24 september organiseren 6 sportverenigingen in de gemeente een gezamenlijke introductieweek voor inwoners op leeftijd. Vanuit het Sportakkoord van Uithoorn bieden zij een gratis, dagelijks wisselend programma, onder de noemer 'Heel 60+ Beweegt'. Doel van de introductieweek is om ouderen aan het sporten en bewegen te krijgen. En zo hun conditie en lichamelijke en mentale fitheid te versterken.

Bewegen is gezond én gezellig

Dat bewegen gezond is, weet iedereen wel. Maar dat het ook erg gezellig en leuk kan zijn, willen de verenigingen graag overbrengen naar de mensen die wel willen bewegen, maar die opzien tegen de stap naar sporten in clubverband.

“Heel 60+ beweegt” valt samen met de jaarlijkse NOC*NSF Nationale Sportweek, waarin lokale sportverenigingen kennismakingslessen aanbieden, gratis en zonder verplichting. Voor onze inwoners leidde de samenwerking van de 6 sportverengingen met de aanjagers van het Sportakkoord van Uithoorn tot een divers aanbod: roeien, wandelen, fietsen/mountainbiken, golfen, jeu de boule, volleybal, aerobics, yoga, pilates en senior-fit. Bij elke kennismakingsles, individueel of in kleine groepjes, krijgt de deelnemer de juiste begeleiding. Een laagdrempelige kennismaking met een nieuwe sport of activiteit.

Actief plezier voor iedereen

Geen interesse in sport? Dan behoort een spel ook tot de mogelijkheden. Zeker haalbaar voor wie op leeftijd is, een chronische aandoening heeft of wie lang geleden, of nooit, heeft gesport. Actief plezier staat voorop. En gelukkig mag een gezamenlijke kop koffie na afloop ook weer!

Noteer alvast in uw agenda…

De Introductieweek “Heel 60+ beweegt” vindt plaats in de week van 20 t/m 24 september. Mensen die belangstelling hebben, kunnen het weekprogramma opvragen via trudieplomp@gmail.com. Of kijk op www.uithoorndenktmee.nl/sportakkoordvanuithoorn.


Meer nieuws

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar