VLN Nieuws
112

Grote zoekactie door politie in Uithoorn na ‘verdachte omstandigheden’

Uithoorn - In de omgeving van het Amstelplein en de Meerwijk in Uithoorn is maandagmiddag een grote zoekactie geweest door de politie. Daarbij werden onder andere hondengeleiders en een helikopter ingezet. 

Volgens een woordvoerder van de politie kwam er een melding binnen van verdachte omstandigheden. Direct werd er groots opgeschaald, omdat de melding ‘vrij pittig’ binnenkwam, aldus de woordvoerder. 'Omwille van de veiligheid moest er direct opgeschaald worden.'

De politie heeft ongeveer een uur gezocht in de woonwijk. Daarbij vloog ook de politiehelikopter laag rondjes boven de wijk. 

De woordvoerder liet daarna weten dat de zoekactie naar de persoon werd losgelaten. 'Er blijkt uiteindelijk geen sprake te zijn van een misdrijf, maar daar leek het eerst wel op.' Omstanders laten aan een verslaggever van VLN Nieuws weten dat de gezochte persoon afkomstig zou zijn van een bootje in de Amstel. De getuige laat weten dat Handhaving een controle aan het doen was bij het bootje, waarna de politieactie ontstond. De politiewoordvoerder kon dit verhaal echter nog niet bevestigen.

zoekactie handhaving.jpeg

Bron: VLN Nieuws.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:54

Nieuwe vestiging Dutch Tulips in De Kwakel

Uithoorn - Afgelopen woensdag heeft wethouder Jan Hazen (economie) een bezoek gebracht aan kwekerij Wesselman in Roelofarendsveen. Aanleiding van het bezoek is dat Dutch Tulips in de zomer een derde vestiging zal openen in de Kwakel. Een grote impuls voor de lokale economie.

Algemeen 23 feb. 2024 08:26

Locatieonderzoek asielopvang in volle gang

Uithoorn - Na bijna twee jaar van steggelen is de Spreidingswet sinds 1 februari van kracht. Dit houdt in dat gemeenten vanuit het Rijk een wettelijke taak hebben in het opvangen van asielzoekers. Voor Uithoorn betekent dit dat zij rond de 190 asielzoekers moet gaan opvangen. De commissieleden van de gemeenteraad werden hier vorige week over bijgepraat door onder anderen wethouder José de Robles (Asiel & Migratie).

Verkeer en vervoer 20 feb. 2024 11:24

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Uithoorn - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 20 feb. 2024 11:22

Lorna (De Kajuit) wint kleurwedstrijd jarige gemeente

Uithoorn - Op woensdag 14 februari riep burgemeester Heiliegers de winnaar uit van de kleurwedstrijd die was georganiseerd om de 204e verjaardag van de gemeente Uithoorn te vieren. Leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in Uithoorn en De Kwakel streden om de prijs voor het mooist ingekleurde gemeentewapen. In totaal werden bijna 70 kleurplaten ingezonden.