VLN Nieuws
112

Grote zoekactie door politie in Uithoorn na ‘verdachte omstandigheden’

Uithoorn - In de omgeving van het Amstelplein en de Meerwijk in Uithoorn is maandagmiddag een grote zoekactie geweest door de politie. Daarbij werden onder andere hondengeleiders en een helikopter ingezet. 

Volgens een woordvoerder van de politie kwam er een melding binnen van verdachte omstandigheden. Direct werd er groots opgeschaald, omdat de melding ‘vrij pittig’ binnenkwam, aldus de woordvoerder. 'Omwille van de veiligheid moest er direct opgeschaald worden.'

De politie heeft ongeveer een uur gezocht in de woonwijk. Daarbij vloog ook de politiehelikopter laag rondjes boven de wijk. 

De woordvoerder liet daarna weten dat de zoekactie naar de persoon werd losgelaten. 'Er blijkt uiteindelijk geen sprake te zijn van een misdrijf, maar daar leek het eerst wel op.' Omstanders laten aan een verslaggever van VLN Nieuws weten dat de gezochte persoon afkomstig zou zijn van een bootje in de Amstel. De getuige laat weten dat Handhaving een controle aan het doen was bij het bootje, waarna de politieactie ontstond. De politiewoordvoerder kon dit verhaal echter nog niet bevestigen.

zoekactie handhaving.jpeg

Bron: VLN Nieuws.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen. 

Algemeen 2 mei 2023 10:39

Feestelijke start herinrichting dorpshart De Kwakel

Uithoorn - Het gaat echt gebeuren. De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Als feestelijke start is op 26 april een van de drie bouwborden onthuld door wethouders Jan Hazen, Ferry Hoekstra en Joost Wagemakers van subsidieverstrekker Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Naast dit drietal waren er ook leden van de werkgroep, de klankbordgroep en de aannemer AW Infrabouw aanwezig.