Duuk en zijn klasgenootjes van De Zon krijgen de eerste Sport- en Cultuurhopper-vouchers van Andy Verstelle. (Foto: Patrick Hesse / VisionQuest)

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Activiteiten

Andy Verstelle (Sportakkoord van Uithoorn): 'We proberen kinderen weer van de bank te krijgen, terug naar de sportvelden, de gymzalen en de muzieklokalen.' De Sportakkoord-aanjager deelde maandag 15 mei de eerste Sport- en cultuurhopper uit aan Duuk uit groep 5b van R.K. Basisschool De Zon in De Kwakel. Duke en zijn klasgenootjes bladerden druk door de voucher. Iedereen was natuurlijk benieuwd of hun eigen club erbij zat. Maar voor veel kinderen zaten er ook onbekende activiteiten bij, zoals tafeltennis, survivallen en bijvoorbeeld muziek-, toneel- en dansles.

Snuffelen aan veld, zaal of instrument

Sportakkoord-aanjager Andy Verstelle: 'We merken dat de kinderen sinds corona minder aan sport of cultuur doen. Omdat op de bank zitten met een schermpje verleidelijk is. Maar soms ook omdat er thuis geen geld is voor een club. Juist daarom is gratis proberen zo'n sterke troef! En als een scholier een leuke activiteit heeft gevonden, dan kan het Jeugdfonds Sport&Cultuur eventueel bijspringen bij de kosten voor de contributie.'

Drie keer

De kinderen kunnen direct meedoen in het sportseizoen 2023 – 2024. Ze mogen drie keer gratis aan dezelfde sport- of cultuur(vereniging) snuffelen. Het Sportakkoord houdt de komende tijd bij wat de opkomst is voor de gratis trainingen en lessen dankzij de Sport- en Cultuurhopper.

Lees meer op www.uithoorndenktmee.nl/sporthopper.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.