Duuk en zijn klasgenootjes van De Zon krijgen de eerste Sport- en Cultuurhopper-vouchers van Andy Verstelle. (Foto: Patrick Hesse / VisionQuest)

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Activiteiten

Andy Verstelle (Sportakkoord van Uithoorn): 'We proberen kinderen weer van de bank te krijgen, terug naar de sportvelden, de gymzalen en de muzieklokalen.' De Sportakkoord-aanjager deelde maandag 15 mei de eerste Sport- en cultuurhopper uit aan Duuk uit groep 5b van R.K. Basisschool De Zon in De Kwakel. Duke en zijn klasgenootjes bladerden druk door de voucher. Iedereen was natuurlijk benieuwd of hun eigen club erbij zat. Maar voor veel kinderen zaten er ook onbekende activiteiten bij, zoals tafeltennis, survivallen en bijvoorbeeld muziek-, toneel- en dansles.

Snuffelen aan veld, zaal of instrument

Sportakkoord-aanjager Andy Verstelle: 'We merken dat de kinderen sinds corona minder aan sport of cultuur doen. Omdat op de bank zitten met een schermpje verleidelijk is. Maar soms ook omdat er thuis geen geld is voor een club. Juist daarom is gratis proberen zo'n sterke troef! En als een scholier een leuke activiteit heeft gevonden, dan kan het Jeugdfonds Sport&Cultuur eventueel bijspringen bij de kosten voor de contributie.'

Drie keer

De kinderen kunnen direct meedoen in het sportseizoen 2023 – 2024. Ze mogen drie keer gratis aan dezelfde sport- of cultuur(vereniging) snuffelen. Het Sportakkoord houdt de komende tijd bij wat de opkomst is voor de gratis trainingen en lessen dankzij de Sport- en Cultuurhopper.

Lees meer op www.uithoorndenktmee.nl/sporthopper.


Meer nieuws

112 26 jul. 2023 14:54

Zoektocht na vondst kinderrugtas in sierwater

Uithoorn - In een sierwater aan de Alfons Arienslaan in Uithoorn is woensdagmiddag een kinderrugzak aangetroffen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en startten een zoektocht.

Sport 19 jul. 2023 09:17

De droom van Uithoornaar Jorre van Beek

Amstelveen - Uithoornaar Jorre van Beek (20) is op 13-jarige leeftijd begonnen met basketballen bij BV Aalsmeer. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar Millennium Basketball Club Amstelveen (MBCA) omdat hij zijn basketbal naar een hoger niveau wilde tillen. Met succes. Vorig jaar werd hij gescout door KingsTalent en na zijn vwo op het Alkwin Kollege vertrok hij naar Amerika om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Evenementen 18 jul. 2023 10:35

24e editie All American Sunday

Uithoorn - Op zondag 23 juli vindt de 24e editie van de All American Sunday plaats, hét evenement voor liefhebbers van Amerikaanse motorfietsen, oldtimer auto’s en trikes. De dag daarvoor, zaterdag 22 juli, vindt de indrukwekkende Ride Out plaats; een flink aantal motoren zullen dan om 12.00 uur vanaf Drinken & Zo een indrukwekkende tocht maken.

Algemeen 18 jul. 2023 09:23

Tuindorp 2.0: Thamerdal

Uithoorn - Thamerdal, ook wel bekend als Tranendal, moet op de schop. Het pareltje van weleer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De wijk is niet klimaatbestendig, de woningen zijn verouderd, de inrichting van de openbare ruimte is op en er spelen sociaal-maatschappelijke problemen. De gemeente maakt daarom samen met de buurt en Eigen Haard een ontwikkelplan om de wijk een impuls te geven. Dat is eind dit jaar klaar. ‘Daarmee maken we de kaders voor de invulling van de wijk,’ aldus wethouder Ferry Hoekstra.

Algemeen 18 jul. 2023 09:02

Wethouder Hazen over parkeren in Uithoorn

Uithoorn - In de Parkeervisie Uithoorn legt het college uit hoe zij de komende jaren wil omgaan met de parkeergelegenheid binnen de gemeente. Vijf vragen over de Parkeervisie aan wethouder Jan Hazen (mobiliteit en infrastructuur):  'We moeten keuzes maken. Daarom roepen we inwoners en ondernemers op om hun mening te geven over de plannen.'