Gerard Keune Meubelen: 'jouw woonwens bij ons in vervulling'

Uithoorn - Al 58 jaar vind je aan de Schans in Uithoorn het familiebedrijf Gerard Keune Meubelen. Wat in 1966 begon als antiekwinkel, is uitgegroeid tot een meubelzaak waar je terecht kunt voor meubelen op maat. Of het nu gaat om een televisiekast, stoelen, grote boekenkast, bank of een nieuwe vloer: Gerard Keune Meubelen brengt jouw woonwens in vervulling.

Tot de jaren 80 kon je bij Gerard Keune Meubelen terecht voor antieke meubelen, tot ze zelf ook steeds vaker meubelen gingen maken. Wat heel klein begon met een paar tafels, groeide uit tot een grote meubelmakerij. De winkel werd steeds uitgebreider, met een werkplaats achter de Schans en uiteindelijk in Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels is de antiekverkoop geheel overgenomen door meubelen op maat en zorgt het betrokken en gepassioneerde team, bestaande uit Gerard Keune jr., Mike Baanvinger en Rene van der Wilt, dat er binnen een paar weken een meubel in huis staat dat overeenkomt met wat de klant in zijn hoofd heeft.

Op maat

De productie zijn ze inmiddels gaan uitbesteden, maar controle houdt het driekoppige team tot het eind. ‘Zodra een klant met een idee komt, gaan we inventariseren wat de vraag precies is’, begint Gerard Keune jr. We denken mee met de klant, geven eventueel advies aan huis en besteden veel tijd aan dit oriëntatieproces. Aan de hand hiervan maken we een kostenberekening en na goedkeuring kunnen we aan de slag. We gaan tekenen, alle wensen uitwerken en laten het meubel maken. Het is zo mooi om te zien wat de meubelmakers kunnen maken van oud eiken balken. Daar zit een hoop handwerk in. Zodra het meubel klaar is, komt het bij ons binnen en werken we het helemaal af. Vervolgens zorgen wij voor de transport en de montage bij de klant thuis. We doen zoveel mogelijk zelf omdat wij zoveel liefde voor het vak hebben. Je weet nooit hoe een externe partij met de meubelen om gaat.’

Servicegericht

De showroom, die de laatste jaren flink is uitgebreid, staat vol met tafels, kasten, banken en stoelen. ‘Je kunt in de showroom zeker terecht voor een oriëntatierondje en voor ideeën. Aan de hand van de wensen en voorkeuren, gaan we naar de tekentafel. We zijn een ouderwets bedrijf dat alles kan en werken heel servicegericht. Nee is geen antwoord. We proberen overal een mouw aan te passen, hoe ingewikkeld sommige vraagstukken ook zijn. Het is soms lastig, maar 99 procent van de tijd niet onmogelijk. Zelfs als de klant een groot meubel vraagt en deze bijvoorbeeld niet door de deur past, zorgen we ervoor dat het meubel in verschillende delen geleverd wordt om het vervolgens thuis geheel naar wens te monteren.’

Gerard Keune Meubelen 03.jpg

Vloeren

Naast de op maat gemaakte meubelen, kun je bij Gerard Keune Meubelen ook terecht voor vloeren van het Duitse merk Ter Huerne. Of het nu gaat om lamelparket, pvc, avatara of dureco; alles wordt gelegd zoals de klant dat wenst. Ook voor een visgraatvloer draaien ze hun hand niet om. In de showroom is een ruimte ingericht om alle vloeren qua materiaal en kleuren te bekijken. Zo kan er een weloverwogen keuze worden gemaakt. Ook hiervoor geldt: het team van Gerard Keune Meubelen blijft betrokken tot het eind en de vloeren wordt gelegd door iemand die al jaren voor het bedrijf werkt.

Kortom: Gerard Keune Meubelen is dé plek voor meubelen op maat en passende vloeren van hoge kwaliteit. De levering vindt plaats door heel Nederland.

Gerard Keune Meubelen
Schans 7-II
1421 BA Uithoorn
www.gerardkeune.nl
0297-561633
info@gerardkeune.nl


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.