Frans de Gunst wint Zilveren Schakel 2020

Uithoorn - Op maandag  7 december, Nationale Vrijwilligersdag, zette de gemeente de 6 ‘favoriete’ vrijwilligers van De Kwakel en Uithoorn in het zonnetje, met een waarderingsspeld en een mooie bos bloemen. Burgemeester Heiliegers overhandigde persoonlijk de speld en een cheque van €500 uit aan winnaar Frans de Gunst. Met de uitreiking sprak de gemeente haar waardering uit voor alle vrijwilligers. Wethouder Ria Zijlstra: “Jullie zijn allemaal onmisbare schakels die Uithoorn en De Kwakel bij elkaar houden!”.

Anders dan gepland
Wethouder Zijlstra: “Bij schakels denk je aan sterke verbindingen die zorgen dat iets één geheel blijft. Niet uit elkaar valt. En die sterke verbindingen, die schakels, dat zijn de vrijwilligers in Uithoorn en De Kwakel. Zij zorgen ervoor dat anderen niet breken door armoede of eenzaamheid. Of door een slechte gezondheid. Kortom, deze vrijwilligers zijn zó belangrijk. Zij zijn de schakels die de verenigingen, de buurten en de mensen in onze gemeente bijeenhouden!”

Online
De verkiezing van de Zilveren Schakel was dit jaar voor het eerst online. Er waren 13 aanmeldingen en in de stemronde die volgde brachten de inwoners van Uithoorn en De Kwakel totaal niet minder dan 4.861 stemmen uit. “Voor mij bewijst dat de grote waardering voor vrijwilligers en het werk dat zij voor hun gemeenschap doen”, aldus de wethouder.

Winnaars
De 6 vrijwilligers met de meeste stemmen ontvingen elk een zilveren schakel-speld. De genomineerden waren “Kwakelaars” Ilse Hogerwerf, Joke Noteboom en Dirk Plasmeijer, en “Uithoornaars” Karin Könst, Frans van Gunst en de dames van Help ons helpen 0297: Patricia Gerrits, Pamela Gerrits, Petra Commandeur-Kastermans, Bianca Viveen en Katja Laugs.

Op de Nationale Vrijwilligersdag werd de winnaar gehuldigd: met 20% van de stemmen won Frans van Gunst de Zilveren Schakel, editie 2020! Frans, radiomaker bij Rick FM en drijvende kracht achter Brownies &Downies in winkelcentrum Zijdelwaard, kreeg zijn speld en de bijbehorende cheque van €500,-- uit handen van Burgemeester Heiliegers.

Topje van de ijsberg
Wethouder Zijlstra: “De vrijwilligers die we vandaag in het zonnetje hebben gezet, zijn in zekere zin maar het topje van de ijsberg. Ik wil daarom álle vrijwilligers en actieve inwoners van Uithoorn en De Kwakel enorm bedanken voor jullie harde werk, voor de vereniging of buurtbeheer. Voor jullie zorg voor mensen in je omgeving, voor mensen die hulp thuis nodig hebben, voedselpakketten of vervoer. Bedankt voor jullie hulp bij taal- en geldzaken en bij activiteiten. Zonder jullie, onze vrijwilligers, zouden veel inwoners niet kunnen genieten van hun sport, gezelligheid en aandacht. Alle dingen die het aangenaam maken om in onze gemeente te wonen. Jullie zijn allemaal onmisbare schakels die Uithoorn en De Kwakel bij elkaar houden!”

Video
Van de uitreiking en de huldiging van de winnaar van “De Zilveren Schakel 2020” is een mooie videoreportage gemaakt. Deze is te zien op www.uithoorndenktmee.nl.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.