Robbert Ter Weijden (Raad van Bestuur Newomij), Ferry Hoekstra en Jan Hazen (Wethouders gemeente Uithoorn) en Frank Klomp (Directeur Ontwikkeling at Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.)

Feestelijke start bouw Thamenhof in Uithoorn

Uithoorn - Maandag 3 april is de bouw van nieuwbouwproject Thamenhof feestelijk gevierd. Het project in Uithoorn bestaat uit 127 moderne nieuwbouwappartementen in drie gebouwen voor de sociale, middeldure en vrije sector verhuur en bevat ook 2 twee-onder-een-kapwoningen voor particulieren. 

Het is ontwikkeld door Expo Vastgoed en Van Wijnen Projectontwikkeling. Newomij is de eigenaar van 115 huurwoningen.

Wonen in het groen

Het project is gesitueerd langs de Vuurlijn, dat onderdeel is van UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Thamenhof betekent wonen en leven in het groen met het gemak van alle voorzieningen dichtbij. De woningen zijn middenin de randstad en het Groene Hart en dicht bij belangrijke voorzieningen, uitvalswegen en de toekomstige tramhalte van de Uithoornlijn met een snelle verbinding naar Amsterdam.

Terugdringen woningtekort

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: 'In deze uitdagende tijd voegen we wederom betaalbare huurwoningen aan de woonmarkt toe. Bewoners uit Uithoorn en omgeving kunnen hiermee een volgende stap maken in hun wooncarrière naar een mooi appartement in een parkachtige omgeving.'

Uithoorn Thamenhof.jpg

Ook de gemeente Uithoorn is lovend over het nieuwbouwproject. Jan Hazen, wethouder gemeente Uithoorn: 'De omzetting van dit bedrijventerreintje naar een woonbestemming heeft de nodige voeten in de aarde gehad, ook vanwege de ligging bij de groengebieden en de Unesco Stelling van Amsterdam. Ik ben dan ook blij dat de bouw is gestart om de zo broodnodige woningen voor onze inwoners te realiseren. Samen met mijn collega wethouder Ferry Hoekstra (wonen) verheugen we ons op een snelle realisatie van een mooie toevoeging aan onze gemeente.'

Belangstelling?

Naar verwachting worden de woningen medio 2024 opgeleverd. Begin 2024 wordt gestart met de verhuur. Belangstellenden voor de huurwoningen vinden meer informatie op www.hureninthamenhof.nl. Voor de koopwoningen kan contact worden opgenomen met EKZ makelaars of kijk voor meer informatie op www.vuurliniehof69.nl.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.