Robbert Ter Weijden (Raad van Bestuur Newomij), Ferry Hoekstra en Jan Hazen (Wethouders gemeente Uithoorn) en Frank Klomp (Directeur Ontwikkeling at Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.)

Feestelijke start bouw Thamenhof in Uithoorn

Uithoorn - Maandag 3 april is de bouw van nieuwbouwproject Thamenhof feestelijk gevierd. Het project in Uithoorn bestaat uit 127 moderne nieuwbouwappartementen in drie gebouwen voor de sociale, middeldure en vrije sector verhuur en bevat ook 2 twee-onder-een-kapwoningen voor particulieren. 

Het is ontwikkeld door Expo Vastgoed en Van Wijnen Projectontwikkeling. Newomij is de eigenaar van 115 huurwoningen.

Wonen in het groen

Het project is gesitueerd langs de Vuurlijn, dat onderdeel is van UNESCO werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. Thamenhof betekent wonen en leven in het groen met het gemak van alle voorzieningen dichtbij. De woningen zijn middenin de randstad en het Groene Hart en dicht bij belangrijke voorzieningen, uitvalswegen en de toekomstige tramhalte van de Uithoornlijn met een snelle verbinding naar Amsterdam.

Terugdringen woningtekort

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: 'In deze uitdagende tijd voegen we wederom betaalbare huurwoningen aan de woonmarkt toe. Bewoners uit Uithoorn en omgeving kunnen hiermee een volgende stap maken in hun wooncarrière naar een mooi appartement in een parkachtige omgeving.'

Uithoorn Thamenhof.jpg

Ook de gemeente Uithoorn is lovend over het nieuwbouwproject. Jan Hazen, wethouder gemeente Uithoorn: 'De omzetting van dit bedrijventerreintje naar een woonbestemming heeft de nodige voeten in de aarde gehad, ook vanwege de ligging bij de groengebieden en de Unesco Stelling van Amsterdam. Ik ben dan ook blij dat de bouw is gestart om de zo broodnodige woningen voor onze inwoners te realiseren. Samen met mijn collega wethouder Ferry Hoekstra (wonen) verheugen we ons op een snelle realisatie van een mooie toevoeging aan onze gemeente.'

Belangstelling?

Naar verwachting worden de woningen medio 2024 opgeleverd. Begin 2024 wordt gestart met de verhuur. Belangstellenden voor de huurwoningen vinden meer informatie op www.hureninthamenhof.nl. Voor de koopwoningen kan contact worden opgenomen met EKZ makelaars of kijk voor meer informatie op www.vuurliniehof69.nl.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.