Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

De Rietkraag

De ontwikkeling is uitgevoerd door Projectontwikkelaar VORM (Rotterdam), realisatie door Bolton bouw (Woerden) en civiele werkzaamheden door Reimert Infra (Almere).

Projectleider-ontwikkelaar Arno de Haans van Projectontwikkelaar Vorm: “Het project bestaat uit 42 energiezuinige woningen, uiteenlopend van betaalbare starterswoningen en tot vrijstaande villa's. Hiermee is een zeer gemengde uitbreidingswijk ontstaan van de woonkern De Kwakel.” Opvallend zijn de aansprekende architectuur met rieten kappen en de opnieuw ingerichte boomgaard. “De boomgaard is echt geïntegreerd in het project; een mooie plek voor ontspanning en recreatie.”

Cube House-woningen

De Cube House-woningen zijn speciaal ontworpen; uitgangspunt was dat zij betaalbaar moeten zijn, geschikt voor starters op de woningmarkt. Gekozen is voor een zeer korte oplevertijd, met veel ruimte voor de nieuwe bewoner om de afbouw en inrichting zelf uit te voeren, al dan niet geholpen door familie, vrienden en kennissen. De woningen zijn volledig van hout en hebben een eenvoudige constructie. Met hun moderne uitstraling voldoen ze aan alle geldende normen en regels. De Cube House-woningen zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld, in samenspraak met de jonge kopers zelf. "We hebben dit unieke project speciaal bedacht om starters aan een betaalbare woning te helpen", aldus initiatiefnemer Ernst Bouma van Vink Bouw.

Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging -3.jpg

Welkome aanvulling

Wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn is bij met de oplevering. “Vandaag worden de laatste woningen van De Rietkraag III en de Cube House-woningen opgeleverd; de komende periode wordt gebruikt om het gebied verder woonklaar te maken. Veel van de nieuwe bewoners komen uit Uithoorn en De Kwakel zelf. De woningen zijn een welkome aanvulling op het woonaanbod in de gemeente Uithoorn; zij bieden de mogelijkheid voor meer doorstroming, wat ook het bestaande woningvoorraad ten goede komt. Als gemeente zijn we daar erg blij mee.”


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.

Sport 16 jul. 2021 08:00

Sportakkoord: Bewegen begint met de eerste stap

Uithoorn - Voor wie een tijd niets heeft gedaan, kan het lastig zijn om weer in beweging te komen. Of dat komt door de afgelopen periode van isolatie door corona, door een passieve leefstijl, of door de zomervakantie. Gelukkig weten we dat de motivatie en het plezier snel terugkomen als je eenmaal de eerste stap hebt gezet. Daarom ondersteunt de gemeente, via het Sportakkoord van Uithoorn, de realisatie van het “Uithoorns Wandelplan”. Ook is het idee opgevat om scholieren en hun ouders na de schoolvakantie weer gezond te laten beginnen door lopend of met de fiets naar school te gaan.