Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

De Rietkraag

De ontwikkeling is uitgevoerd door Projectontwikkelaar VORM (Rotterdam), realisatie door Bolton bouw (Woerden) en civiele werkzaamheden door Reimert Infra (Almere).

Projectleider-ontwikkelaar Arno de Haans van Projectontwikkelaar Vorm: “Het project bestaat uit 42 energiezuinige woningen, uiteenlopend van betaalbare starterswoningen en tot vrijstaande villa's. Hiermee is een zeer gemengde uitbreidingswijk ontstaan van de woonkern De Kwakel.” Opvallend zijn de aansprekende architectuur met rieten kappen en de opnieuw ingerichte boomgaard. “De boomgaard is echt geïntegreerd in het project; een mooie plek voor ontspanning en recreatie.”

Cube House-woningen

De Cube House-woningen zijn speciaal ontworpen; uitgangspunt was dat zij betaalbaar moeten zijn, geschikt voor starters op de woningmarkt. Gekozen is voor een zeer korte oplevertijd, met veel ruimte voor de nieuwe bewoner om de afbouw en inrichting zelf uit te voeren, al dan niet geholpen door familie, vrienden en kennissen. De woningen zijn volledig van hout en hebben een eenvoudige constructie. Met hun moderne uitstraling voldoen ze aan alle geldende normen en regels. De Cube House-woningen zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld, in samenspraak met de jonge kopers zelf. "We hebben dit unieke project speciaal bedacht om starters aan een betaalbare woning te helpen", aldus initiatiefnemer Ernst Bouma van Vink Bouw.

Rietkraag-Cube House sleutel overhandiging -3.jpg

Welkome aanvulling

Wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn is bij met de oplevering. “Vandaag worden de laatste woningen van De Rietkraag III en de Cube House-woningen opgeleverd; de komende periode wordt gebruikt om het gebied verder woonklaar te maken. Veel van de nieuwe bewoners komen uit Uithoorn en De Kwakel zelf. De woningen zijn een welkome aanvulling op het woonaanbod in de gemeente Uithoorn; zij bieden de mogelijkheid voor meer doorstroming, wat ook het bestaande woningvoorraad ten goede komt. Als gemeente zijn we daar erg blij mee.”


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:30

“Geen plaats voor criminaliteit in onze sierteelt”

UITHOORN – Op 22, 23 en 24 november vond in de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer een grootscheepse controle plaats van de lokale sierteelt. Bedrijven op de locatie van Royal FloraHolland werden bezocht door politie, gemeenten, douane, Koninklijke Marechaussee en UWV.

Verkeer en vervoer 2 dec. 2021 16:52

Bestelbus vast in berm op N196

Uithoorn - Een grote bestelbus is donderdagmiddag 2 december vast komen te zitten in de berm op de N196 vlakbij de Laan van Meerwijk in Uithoorn. 

Gemeente 10 nov. 2021 14:00

Wethouder De Robles: “Deze baan past goed bij me”

UITHOORN – Ruim een half jaar geleden naam José de Robles het stokje over van ‘oudgediende’ Ria Zijlstra als wethouder Onderwijs en Sociaal Domein van de gemeente Uithoorn. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten? José de Robles vertelt.