Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.

De organisatie van deze dag is volledig door Uithoorn voor Elkaar en de scholen zelf verzorgd.

Legmeervogels

Op de prachtige velden van De Legmeervogels hebben in ochtend de groepen 7 en 8 hun wedstrijden gespeeld. In de middag waren de velden klaar gemaakt voor de groepen 5 en 6. Alle teams gingen vol enthousiasme de wedstijden in en werden aangemoedigd door heel veel publiek. Er zijn veel mooie acties geweest, keepers die de gekste ballen tegenhielden, goed samengewerkt en mooie goals gescoord.  

Doelpunten

Om een voetbaltoernooi te kunnen winnen draait het uiteraard om doelpunten. Maar tijdens dit voetbaltoernooi was dat zeker niet het belangrijkste. De nadruk is vooral gelegd bij de Fairplay. Dit houdt in dat er handen worden geschud, sportief spel en gedrag getoond wordt en de omgang met tegenstanders en eigen team respectvol is.

Een toernooi waar bijna geen scheidrechters worden gebruikt maar heel veel door de leerlingen (en begeleiders) zelf wordt geregeld. Dit is een grote uitdaging en als organisatie zijn wij erg blij dat de kinderen in staat zijn om samen een mooi toernooi te spelen. 

Winnaars

De winnaars van de groepen zijn geworden: 

Jongens groep 8: De Zon
Jongens groep 7: De Kwikstaart 1
Meisjes 7/8 : De Zon 
Jongens Groep 5: De Vuurvogel 
Jongens groep 6: De Zon
Meisjes groep 5/6: De Springschans 

En de grote Fairplay wisselbeker 2022 ging naar de Kajuit 

De organisatie wil iedereen bedanken die het toernooi mogelijk heeeft gemaakt, met speciale dank aan alle leerlingen en begeleiders die in de volle zon er met elkaar een mooi toernooi van hebben gemaakt. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!