Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.

De organisatie van deze dag is volledig door Uithoorn voor Elkaar en de scholen zelf verzorgd.

Legmeervogels

Op de prachtige velden van De Legmeervogels hebben in ochtend de groepen 7 en 8 hun wedstrijden gespeeld. In de middag waren de velden klaar gemaakt voor de groepen 5 en 6. Alle teams gingen vol enthousiasme de wedstijden in en werden aangemoedigd door heel veel publiek. Er zijn veel mooie acties geweest, keepers die de gekste ballen tegenhielden, goed samengewerkt en mooie goals gescoord.  

Doelpunten

Om een voetbaltoernooi te kunnen winnen draait het uiteraard om doelpunten. Maar tijdens dit voetbaltoernooi was dat zeker niet het belangrijkste. De nadruk is vooral gelegd bij de Fairplay. Dit houdt in dat er handen worden geschud, sportief spel en gedrag getoond wordt en de omgang met tegenstanders en eigen team respectvol is.

Een toernooi waar bijna geen scheidrechters worden gebruikt maar heel veel door de leerlingen (en begeleiders) zelf wordt geregeld. Dit is een grote uitdaging en als organisatie zijn wij erg blij dat de kinderen in staat zijn om samen een mooi toernooi te spelen. 

Winnaars

De winnaars van de groepen zijn geworden: 

Jongens groep 8: De Zon
Jongens groep 7: De Kwikstaart 1
Meisjes 7/8 : De Zon 
Jongens Groep 5: De Vuurvogel 
Jongens groep 6: De Zon
Meisjes groep 5/6: De Springschans 

En de grote Fairplay wisselbeker 2022 ging naar de Kajuit 

De organisatie wil iedereen bedanken die het toernooi mogelijk heeeft gemaakt, met speciale dank aan alle leerlingen en begeleiders die in de volle zon er met elkaar een mooi toernooi van hebben gemaakt. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

Algemeen 9 aug. 2022 12:31

Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201.