Wethouder De Robles knipt het lint door van het Taalcafé Uithoorn. Op de achtergrond taalvrijwilligers en deelnemers. Foto: Patrick Hesse/VisionQuest

Enthousiaste wethouder De Robles opent Taalcafé Uithoorn

Uithoorn - Wethouder José de Robles (Onderwijs en Inburgering) heeft vorige week met veel plezier het Taalcafé Uithoorn geopend in de bibliotheek aan het Marktplein. Hij deed dat samen met “taalgoeroes” Claudia Prange en Nici Sonderman, de trekkers van het Taalhuis.

Extra oefenen

Het Taalcafé Uithoorn is vooral bedoeld om inburgeraars zoveel mogelijk te laten te oefenen met de Nederlandse taal. “Zij zitten overdag op de inburgerschool en dan is het wel zo fijn als zij in de avonduren naar het Taalcafé kunnen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld arbeidsmigranten die overdag werken en graag extra willen oefenen,” leggen Prange en Sonderman uit.

Verheugd

Wethouder De Robles is verheugd met deze aanvulling van het Taalhuis. “Als je de taal niet goed beheerst, dan blijf je in je eigen bubbel leven. Je wordt er vaak ook nog eens behoorlijk onzeker van. Daarom is het zo fijn dat je in het Taalcafé op een laagdrempelige manier kan oefenen met de Nederlandse taal. Met enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers maar al te graag op weg willen helpen. Gun het jezelf en maak er gebruik van.”

Er wordt vooral praktisch geoefend, benadrukken Prange en Sonderman. “We oefenen dialogen die bijvoorbeeld terugkomen in een winkel, met de buren, op school met de juf of bij de dokter.”

Openingstijden

Het Taalcafé Uithoorn is elke 2 weken open, op dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Bibliotheek van Uithoorn, Marktplein 65. De eerstvolgende data zijn dinsdag 27 februari, 12 en 26 maart, 9 en 23 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie? Bel Claudia of Nici van het Taalhuis Uithoorn: 0297-230280, e-mail taalhuis@stdb.nl of kijk op de website www.taalhuisuithoorn.nl.

 


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.