Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Dat het paar na zoveel jaar nog steeds dol op elkaar is, wordt de burgemeester snel duidelijk. Zo laat de bruidegom trots zien wat voor prachtige borduurwerken zijn vrouw allemaal gemaakt heeft. Maar ook is er een glinstering in de ogen te zien als hij de burgemeester vertelt waar zij elkaar ontmoet hebben, ruim 65 jaar geleden. “Ik werkte in het luchtvaartlaboratorium (NLR) in Amsterdam. En daar kwam zij ook werken. Toen is de vonk overgeslagen,” vertelt hij.

Prachtig wonen in Uithoorn

Zijn vrouw vult aan: “We zijn getrouwd en gaan wonen op een zolder in Amsterdam. Mijn man kwam een paar jaar later een oude bekende tegen in de bus. Die vertelde dat hij naar Uithoorn was verhuisd. En dat het daar prachtig wonen is. Wij kenden Uithoorn allebei niet. Mijn man is een Amsterdammer en ik kom uit Zeeland. We werden uitgenodigd bij zijn kennis in Uithoorn. Hij adviseerde ons om een huis aan te vragen. Dat hebben we gedaan. Nu wonen we alweer bijna 60 jaar in Uithoorn!”

De dag van het huwelijk staat bij beiden nog in het geheugen gegrift. De bruid vertelt de burgemeester: “We zijn getrouwd in Goes. Het was prachtig weer. Wat een geluk! Daarna waren we vier dagen vrij, en alle dagen hadden we slecht weer.”

Gewaardeerd

Het bruidspaar laat weten het bezoek van de burgemeester enorm te hebben gewaardeerd. En dat gevoel is geheel wederzijds, verzekert Heiliegers hen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

Algemeen 9 aug. 2022 12:31

Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201.