Drieduizendste rit voor ANWB AutoMaatje Uithoorn

Uithoorn - ANWB Automaatje Uithoorn heeft de drieduizendste rit mogen rijden, een prachtige mijlpaal! 

Deze bijzondere rit werd gereden door vrijwillige chauffeur Kees Spaargeren. Hij bracht mevrouw Mulder naar haar zoon in Nieuwveen en uiteindelijk weer terug naar het Hooge Heem. Mevrouw Mulder is een enthousiaste deelneemster van het eerste uur en is heel bij met de dienstverlening van AutoMaatje.

Kees is al sinds het begin verbonden aan AutoMaatje Uithoorn, hij ging in 2019 met pensioen en wilde ook wat vrijwilligerswerk doen maar zonder vaste verplichtingen. Na enig zoeken kwam hij bij ANWB Automaatje terecht, waarbij hij in december 2019 is gaan rijden. Kees vindt het erg leuk om zo’n 2 tot 3 ritjes per week te doen, dus heeft al vele ritten op zijn naam staan. En mevrouw Mulder? Die heeft hij al diverse keren met veel genoegen vervoerd!

Kees en mevrouw Mulder werden op de nieuwe locatie aan de Kuyperlaan feestelijk ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, bedankte coördinator Huib Vogelaar de vrijwilligers van AutoMaatje hartelijk. “Afgelopen periode was heel bijzonder door de coronapandemie. We zijn er trots op dat jullie ondanks de opgelegde beperkingen, het mogelijk hebben gemaakt dat we veel mensen toch konden blijven helpen.”

Kent u AutoMaatje eigenlijk al? Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ritje naar de kapper, de huisarts of het ziekenhuis, maar zeker óók naar een vriend(in) om weer eens lekker op de koffie gaan of om naar de bibliotheek te gaan. De deelnemer betaalt hiervoor een kleine tegemoetkoming in de kosten aan de chauffeur.

AutoMaatje Uithoorn is een samenwerking tussen Uithoorn voor Elkaar, de gemeente Uithoorn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers. Wilt u ook gebruik maken van AutoMaatje? Of lijkt het u leuk om als chauffeur of planner aan de slag te gaan? Neem dan contact op met 0297-303103 automaatje@uithoornvoorelkaar.nu of kijk op www.uithoornvoorelkaar.nu


Meer nieuws

Onderwijs 12 okt. 2021 14:45

Akkoord op uitwerking nieuwbouwplan Thamen

Uithoorn - Vakcollege Thamen, de scholengemeenschap voor vmbo, krijgt naar alle waarschijnlijkheid een nieuw gebouw. De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag akkoord gegeven om het nieuwbouwplan, met behoud van het zogenoemde SkillsLab, verder uit te werken. Deze beslissing sluit aan bij de wens van het college van Burgemeester en Wethouders en de scholengemeenschap zelf. Aanleiding is de gebrekkige staat van het huidige gebouw.

Algemeen 11 okt. 2021 13:00

Inleveractie wapens van 11 tot en met 17 oktober

Uithoorn - De gemeente Uithoorn doet mee aan de landelijke wapen-inleveractie. Van 11 tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar wapen(s) inleveren op het politiebureau in Uithoorn. Anoniem en zonder straf voor wapenbezit. “De gemeente wil met de politie Uithoorn en De Kwakel veiliger maken”, zegt Burgemeester Heiliegers. “Denk aan je toekomst en lever wapens in”.

Sport 11 okt. 2021 10:00

Burgemeester en wethouder ontmoeten topsporters

Uithoorn – Wethouder Sport Jan Hazen en burgemeester Pieter Heiliegers onthaalden pas de twee topsporters Felice Albers (21) en Ruud van Zwieten (51) op het gemeentehuis. Albers won goud met het Dames hockeyteam op de Olympische Spelen in Tokyo en Ruud van Zwieten werd in juli van dit jaar samen met zijn judopartner Loen Vermeule tweede op de Europese kampioenschappen Judo in het Kata onderdeel Ju no Kata.

Wonen en bouwen 10 okt. 2021 15:00

Vervolgonderzoek Wonen, sporten en recreëren afgerond

Uithoorn - Kunnen we op de locatie van Thamen honk- en softbal en jeu-de-boules-vereniging Boule Union Thamen (verder gezamenlijk Thamen genoemd) woningen bouwen die passen bij de woonbehoefte van Uithoorn en De Kwakel?   

Algemeen 9 okt. 2021 11:00

Week 41 = Week van de Veiligheid

Uithoorn - Volgende week is weer de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente Uithoorn vraagt samen met haar veiligheidspartners aandacht voor verschillende vormen van onveiligheid die u als inwoner of ondernemer kunt tegenkomen. En hoe u zich daartegen kunt beschermen. De gemeente organiseert samen met de politie en handhavers verschillende activiteiten rond het thema “Ben jij voorbereid op criminaliteit?”

Algemeen 8 okt. 2021 13:00

Participatieweek: Reis mee naar Uithoorn 2040

Uithoorn en De Kwakel – Gebouwen, het verkeer, sloten, rivieren, weilanden en een schone lucht: alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt noemen we de fysieke leefomgeving. Hoe we de fysieke leefomgeving inrichten, leggen we vast in de Omgevingsvisie. Zo helpt de omgevingsvisie ons bij het maken van plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld op het gebied van een gezonde leefomgeving, de woonbehoefte, duurzaamheid en economische veranderingen. En u en jij, als inwoner van onze mooie gemeente, kan hierover meedenken. Op verschillende manieren en op verschillende momenten!