Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.

De mobiele en kleinschalige testlocatie bestaat uit een hiervoor omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers met mondkapje op, op voldoende afstand wachten.

Wethouder Zorg José de Robles: ,,De testlocaties in Amsterdam zijn voor sommige bewoners best ver weg. Door dichtbij huis en zonder afspraak mensen een test aan te bieden, willen we bewoners nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. We zijn nog niet allemaal gevaccineerd, dus testen is nog steeds belangrijk.”

Burgemeester Heiliegers vult aan: ,,De GGD testbus komt nu voor de vierde keer naar onze gemeente. Zo heeft de bus al eerder gestaan op het Amstelplein en op het Zijdelwaardplein. We hebben ons er echt hard voor gemaakt bij de GGD om de testbus zo vaak als mogelijk naar onze gemeente te krijgen. Deze week staat de bus dus in De Kwakel en het is de bedoeling dat vanaf 28 juni de testbus weer op het Zijdelwaardplein staat. Hier wordt uiteraard nog verder over gecommuniceerd door de gemeente en de GGD.”

Praktische informatie
De testbus in De Kwakel is in de week van 21 juni tot en met 27 juni dagelijks geopend van 9 tot 12 en van 12.45 tot 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De test is gratis. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als u deze heeft.


Meer nieuws

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar