Burgemeester Heiliegers feliciteert echtpaar Bakker-Butter met 60 jaar huwelijk

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers heeft echtpaar Bakker-Butter gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk. Dit gebeurde vanwege de lockdown helaas niet bij het bruidspaar thuis, maar via beeldbellen.

,,Het is leuk om te zien dat ook onze ouderen steeds meer gewend raken aan de digitale wereld. Ze worden, net als echtpaar Bakker-Butter, vaak geassisteerd door hun kinderen, maar nog steeds vind ik het heel knap,” zegt de burgervader.

De burgemeester vroeg aan Cornelis en Elisabeth Bakker-Butter (85 en 84 jaar oud) hoe zij deze coronatijd beleven. ,,Ik ga nog steeds naar buiten en maai het gras wanneer dat nodig is. Maar ik vind er niks aan deze coronatijd . Het is een koude bedoening,” vertelt de bruidegom.

Het echtpaar vertelde dat ze nu 15 jaar met veel plezier wonen aan de Bilderdijklaan. Daarvoor hebben ze veertig jaar gewoon in het Tolhuis. ,,We komen nog geregeld in de naastgelegen theetuin. Voor de coronacrisis natuurlijk,” aldus mevrouw Bakker-Butter.

Het paar heeft elkaar in de zomer van 1959 leren kennen op de kermis in Middenbeemster. Het was volgens het tweetal ‘direct raak’. Ze hopen in februari een groot feest te kunnen geven om hun jubileum te vieren met hun dierbaren.

Tot slot bedankte het paar de burgemeester voor zijn tijd, het toegestuurde gebakje en de bos bloemen.


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.