Foto: Patrick Hesse / VisionQuest

Burgemeester en wethouder ontmoeten topsporters

Uithoorn – Wethouder Sport Jan Hazen en burgemeester Pieter Heiliegers onthaalden pas de twee topsporters Felice Albers (21) en Ruud van Zwieten (51) op het gemeentehuis. Albers won goud met het Dames hockeyteam op de Olympische Spelen in Tokyo en Ruud van Zwieten werd in juli van dit jaar samen met zijn judopartner Loen Vermeule tweede op de Europese kampioenschappen Judo in het Kata onderdeel Ju no Kata.

De 21-jarige Albers, die in haar jeugd bij het Uithoornse Qui Vive heeft gespeeld, leverde met welgeteld 6 doelpunten een hele belangrijke bijdrage aan het succes van het damesteam tijdens de Olympische Spelen. En dit terwijl zij niet eens als aanvalster was opgesteld. Ruud van Zwieten uit Uithoorn is judoleraar en heeft sinds 2016 zijn eigen judoschool binnen Amstelhof. Hij geeft daar les aan kinderen vanaf 4 jaar. Zijn leerlingen en collega’s zijn bijzonder trots op de zilveren medaille op het EK dat in de zomer in Polen werd gehouden.

Trots

Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder Jan Hazen wilden graag laten weten dat ze trots zijn op de twee sporters. “Daarom hebben we ze uitgenodigd op het gemeentehuis voor een kop koffie. Het was heel leuk om kennis te maken, maar vooral ook te horen hoe het dagelijks leven van een topsporter er uit ziet. Met name voor een jonge sporter als Felice was deelname aan de Spelen in Tokyo een enorm avontuur. En ze kon daar heel aanstekelijk over vertellen. Ruud loopt al wat langer mee maar gaf ons een inkijkje in een, voor buitenstaanders, best wel ingewikkelde variant van judo. En natuurlijk werden de medailles bewonderd,” vertelt Hazen.

Wethouder Hazen en burgemeester Heiliegers overhandigden de twee topsporters nog een mooie bos bloemen en een doosje Uithoornse koekjes.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:30

“Geen plaats voor criminaliteit in onze sierteelt”

UITHOORN – Op 22, 23 en 24 november vond in de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer een grootscheepse controle plaats van de lokale sierteelt. Bedrijven op de locatie van Royal FloraHolland werden bezocht door politie, gemeenten, douane, Koninklijke Marechaussee en UWV.

Verkeer en vervoer 2 dec. 2021 16:52

Bestelbus vast in berm op N196

Uithoorn - Een grote bestelbus is donderdagmiddag 2 december vast komen te zitten in de berm op de N196 vlakbij de Laan van Meerwijk in Uithoorn. 

Gemeente 10 nov. 2021 14:00

Wethouder De Robles: “Deze baan past goed bij me”

UITHOORN – Ruim een half jaar geleden naam José de Robles het stokje over van ‘oudgediende’ Ria Zijlstra als wethouder Onderwijs en Sociaal Domein van de gemeente Uithoorn. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten? José de Robles vertelt.