Burgemeester Heiliegers met oud-burgemeester Castenmiller en diens “diamanten” bruid. Foto: gemeente Uithoorn.

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.

Ze ontmoetten elkaar op het gemeentehuis in Raalte, waar Jos destijds als gemeenteambtenaar werkte. Josje was voor haar werk bij het gemeentelijk energiebedrijf regelmatig op het gemeentehuis. Voor haar was het liefde op het eerste gezicht: “Ik zag hem en dacht: Dit is hem!” Het klikte direct. En ze bleken op een steenworp afstand van elkaar af te wonen. “Nu zijn we 65 mooie jaren verder. Mijn diamantje is een briljantje geworden,” glimlacht Jos.

Oud burgemeester

Het echtpaar woont al jaren in Uithoorn. Sterker nog, Jos Castenmiller was vanaf 1987 tien jaar burgemeester van deze gemeente. Daarvoor was hij al 12 jaar burgervader in de voormalige gemeenten Berkhout en Wester-Koggenland. “Er is veel veranderd in Uithoorn,” vertelt hij de huidige burgemeester. “Er is natuurlijk veel bijgebouwd. En ik was onlangs in De Kwakel. Wat wordt het daar mooi in het centrum. Alles is nu bovendien digitaal. In mijn tijd had ik geen computer op mijn bureau. Geregeld werd ik thuis gebeld door inwoners of ondernemers. En wist je dat burgemeester Koot mij wel eens belde met advies? ‘Jongen, luister eens’,  zo begon hij vaak het gesprek,” lacht Jos. Als hij terugblikt op zijn tijd als burgemeester, is met name de Cindu-ramp hem enorm bijgebleven. “Zoveel verdriet. En dan natuurlijk vooral bij de nabestaanden. Verschrikkelijk.”

Actief leven

Jos en Josje Castenmiller zijn nog steeds erg actief. Zo stond zij nog onlangs op verzoek van haar kleinzoon, docent in groep 6, voor de klas om een workshop Chinese kalligrafie te geven. Jos vult zijn dagen onder meer met het maken van grote legpuzzels. “Want dat is heerlijk voor de ontspanning.” En samen genieten ze van hun familie en van de tijd die ze samen doorbrengen.

Burgemeester Heiliegers: “Een mooi en bijzonder bezoek. Goed om te zien hoe zij nog volop in het leven staan. Een voorbeeld! En leuk om de anekdotes van Jos te horen over zijn tijd als burgemeester.”


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.