Allure aan de Amstel in aanbouw (Beeld: gemeente Uithoorn)

Bouw Allure aan de Amstel verloopt voorspoedig

Uithoorn - De bouw van het project Allure aan de Amstel verloopt voorspoedig. Wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra werden woensdag 30 november rondgeleid over de bouwplaats, terwijl de nieuwe bewoners van het appartementencomplex een kijkdag hadden.

De rondleiding werd verzorgd door Piet-Jan Ooms en Rob Eelsing van Ooms Bouw en Peter Langenberg en Nick Witte van ZeemanVastgoed. Met name het appartementencomplex is nu al een imposant gebouw; vanaf het dak van het gebouw konden alle aanwezigen al goed zien hoe de wijk eruit komt te zien.

Gasloos

De bouwwereld is ontzettend in ontwikkeling en dat was goed te zien vanaf de bouwplaats. Nieuwe technieken worden toegepast en alle woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd. Tijdens de gesprekken kwam ook naar voren, dat dit voor nieuwe uitdagingen zorgt. Is bijvoorbeeld alle kennis wel aanwezig voor deze nieuwe technieken?

Welkom

Wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra hebben enkele bewoners alvast persoonlijk verwelkomd in de gemeente Uithoorn. De toekomstige bewoners waren enthousiast om vanaf medio september 2023 in Uithoorn te komen wonen. Ook is er gesproken over de uitdagingen waar men nu mee te maken heeft in de bouw, zoals krapte op de arbeidsmarkt, een tekort aan materialen en de steeds maar stijgende bouwkosten. Een goede planning en op tijd alles inkopen, lijkt de juiste tactiek te zijn.


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.