Pixabay

Bijna 75 kilo vuurwerk ingeleverd in regio Amsterdam-Amstelland

Uithoorn - Tijdens de vuurwerkinzamelingsactie in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (gemeenten Uithoorn, Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel) is in totaal 74,6 kilo aan vuurwerk ingeleverd.

Op woensdag 24 december werd 42,6 kilo vuurwerk en 4,3 kilo noodseinen ingezameld. Onder het vuurwerk bevonden zich ook cobra’s.

Op zondag 27 december is er ondanks de storm Bella die over Nederland trok 32 kilo aan vuurwerk opgehaald.

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de hulpdiensten, ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:25

Vijf vragen aan burgemeester Heiliegers over de APV

Uithoorn - De gemeenteraad van Uithoorn heeft onlangs een aantal wijzigingen op de Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld het lachgasverbod opgenomen. Maar wat is nou eigenlijk precies de APV? Portefeuillehouder burgemeester Pieter Heiliegers geeft antwoord.

112 8 jan. 2021 16:02

Canta gaat verloren aan Zijdelweg

Uithoorn - Aan de Zijdelweg in Uithoorn is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur een Canta in vlammen opgegaan.

112 8 jan. 2021 08:37

Auto belandt in sloot

Uithoorn - Langs In Het Rond in Uithoorn is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari een auto in een sloot beland. Dit gebeurde omstreeks 1.30 uur. 

Algemeen 1 jan. 2021 17:00

Jaarwisseling Uithoorn en De Kwakel verloopt beheersbaar

UITHOORN – De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.