Ontsteking van het bevrijdingsvuur voor gemeentehuis Uithoorn. (Foto: gemeentearchief)

AKU brengt bevrijdingsvuur naar Uithoorn: gratis ontbijt voor inwoners

Uithoorn - In de nacht van 4 op 5 mei zullen lopers van Atletiek Klub Uithoorn (AKU) traditiegetrouw het Bevrijdingsvuur meenemen vanuit Wageningen naar Uithoorn. Zij worden de volgende ochtend rond 10 uur verwacht voor het gemeentehuis waar burgemeester Pieter Heiliegers hen ontvangt. Aansluitend biedt de gemeente alle deelnemers én de inwoners van Uithoorn en De Kwakel een ontbijt aan.

Vijfde jaar

Traditiegetrouw vinden in de nacht van 4 op 5 mei de Bevrijdingsvuurceremonie en de Nationale Bevrijdingsestafette plaats in Wageningen. Exact om 0.00 uur wordt het Bevrijdingsvuur tijdens een ceremonie ontstoken. Daarna nemen circa 2.000 atleten tijdens de nachtelijke Nationale Bevrijdingsvuurestafette het vuur mee terug naar hun eigen gemeente. Zo’n 30 atleten (inclusief fietsbegeleiders) van de AKU nemen nu voor het vijfde jaar het vuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn.

Ontbijt

De AKU-lopers komen op 5 mei rond 10 uur aan in Uithoorn. De burgemeester zal de fakkel in ontvangst nemen van de atleten en vervolgens het bevrijdingsvuur ontsteken voor het gemeentehuis. Na een kort welkomstwoord staat er in het gemeentehuis een ontbijt klaar voor alle deelnemers. Dit ontbijt wordt hen gratis aangeboden door de gemeente Uithoorn. Naast de atleten zijn ook alle inwoners welkom om van dit ontbijt te genieten. Aanmelden is hiervoor niet nodig.


Meer nieuws

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.

Algemeen 14 mei 2024 09:30

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.

Algemeen 13 mei 2024 17:00

Wethouder De Robles steunt komst tweede Oranje Huis

Uithoorn - Gemeente Amsterdam en de regiogemeenten, waaronder Uithoorn, hebben in november 2021 groen licht gegeven voor de komst van een tweede Oranje Huis. Slachtoffers van huiselijk geweld uit deze regio kunnen hier terecht voor hulp en een tijdelijke crisis-opvangplek. De Uithoornse wethouder José de Robles verrichtte het openingswoord tijdens de ondertekening van een intentieverklaring tussen de Blijf Groep en woningcorporatie Rochdale. Deze ondertekening is een belangrijke stap richting de realisatie van een tweede Oranje Huis.

Algemeen 8 mei 2024 09:40

NK Tegelwippen Uithoorn: cadeau bij inleveren tegels

Uithoorn - In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar om wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. Gemeente Uithoorn neemt het op tegen de buurgemeenten Ouder-Amstel en Diemen en ligt momenteel op kop.