Werkzaamheden Burg Kasteleinweg en N196 (Aerovista luchtfotografie BV)

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS in opdracht van de provincie Utrecht. Tijdens de werkzaamheden wordt onder andere nieuw asfalt aangebracht. Daarnaast worden nieuwe markeringen op de weg geplaatst en kleine reparaties uitgevoerd.

Afsluiting en omleidingen

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moet de weg worden afgesloten voor al het verkeer. Voor doorgaand verkeer tussen Uithoorn en Mijdrecht wordt een omleidingsroute ingesteld via de N521 (Zijdelweg), Beneluxbaan (Amstelveen), A9 en de A2. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Voor fietsers verandert niets. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden aan de N201 gebruik maken van het fietspad langs de weg.

Nachtafsluitingen

Om een zo goed mogelijke bereikbaarheid te houden, worden de werkzaamheden tussen de Shell en Hofland ’s nachts uitgevoerd. Op de volgende tijdstippen is dit deel ook afgesloten, de Shell is dan niet bereikbaar en het Waverveensepad is alleen in te rijden vanaf de Hoofdweg: donderdag 6 juni van 23:00 uur tot vrijdag 7 juni 05:00 uur en vrijdag 7 juni van 20:00 uur tot zaterdag 8 juni 05:00 uur.

Van vrijdag 7 juni 20:00 uur tot zaterdag 8 juni 05:00 uur zijn er daarnaast werkzaamheden op de kruising van de N201 met de N196/Tienboerenweg. Verkeer vanuit Amstelhoek naar de N201 wordt omgeleid via Uithoorn. Vanaf de N201 en de Tienboerenweg is de N196 richting Amstelhoek wel in te rijden.

Openbaar vervoer

De bussen blijven tijdens de werkzaamheden gewoon rijden in de normale dienstregeling. De busbaan naast de weg wordt tijdelijk in twee richtingen gebruikt, dit kan wel enkele minuten vertraging opleveren. Voor de exacte reisinformatie kunt u 9292.nl raadplegen.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden voorkomen waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Als de planning onverhoopt wijzigt, meldt uitvoerder KWS dit, onder andere op de BouwApp en KWS-app onder ‘Asfaltonderhoud N201 Mijdrecht – Uithoorn’.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.

Algemeen 14 mei 2024 09:30

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.