Foto van E-Harbour Uithoorn

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

Booteigenaren die reeds een vaste ligplaats hebben gereserveerd kunnen zo dit vaarseizoen nog genieten van hun plek aan de Amstel. Alle beschikbare ligplaatsen zijn inmiddels verhuurd.

Snel bouwproces

De snelle aanleg van de jachthaven is mogelijk door een innovatief bouwproces. Alle steigerdelen zijn vooraf in een fabriek gemaakt en worden vanaf de Wilhelminakade in het water gehesen. Daar worden ze verankerd aan palen die op de waterbodem zijn vastgezet. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de werkzaamheden nauwelijks tot geen overlast zullen geven voor omwonenden en bezoekers van de Wilhelminakade. Ook zullen er tijdens de bouw geen verkeersstremmingen zijn. Dit maakt dat de aanleg van de jachthaven niet alleen snel verloopt, maar ook milieuvriendelijk is en minimaal belastend voor de omgeving.

Nieuwe aanwinst

E-Harbour Uithoorn is een toekomstbestendige jachthaven, geschikt voor elektrische boten tot 10 meter. De haven zal zowel voor inwoners als bezoekers een aantrekkelijke en functionele locatie worden, die bijdraagt aan de levendigheid en het nautische karakter van het dorp. Meer informatie vindt u op www.jachthavenuithoorn.nl


Meer nieuws

Algemeen 3 okt. 2023 16:32

Kunstroute Kunst in De Kwakel op 28 en 29 oktober

De Kwakel - Op 10 locaties, in en net buiten De Kwakel, vindt eind oktober de kunstroute Kunst in De Kwakel plaats. Op 10 locaties laten 24 zelfstandig opererende kunstenaars en 3 groepen kunstenaars hun werk zien.

112 26 jul. 2023 14:54

Zoektocht na vondst kinderrugtas in sierwater

Uithoorn - In een sierwater aan de Alfons Arienslaan in Uithoorn is woensdagmiddag een kinderrugzak aangetroffen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en startten een zoektocht.

Sport 19 jul. 2023 09:17

De droom van Uithoornaar Jorre van Beek

Amstelveen - Uithoornaar Jorre van Beek (20) is op 13-jarige leeftijd begonnen met basketballen bij BV Aalsmeer. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar Millennium Basketball Club Amstelveen (MBCA) omdat hij zijn basketbal naar een hoger niveau wilde tillen. Met succes. Vorig jaar werd hij gescout door KingsTalent en na zijn vwo op het Alkwin Kollege vertrok hij naar Amerika om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Evenementen 18 jul. 2023 10:35

24e editie All American Sunday

Uithoorn - Op zondag 23 juli vindt de 24e editie van de All American Sunday plaats, hét evenement voor liefhebbers van Amerikaanse motorfietsen, oldtimer auto’s en trikes. De dag daarvoor, zaterdag 22 juli, vindt de indrukwekkende Ride Out plaats; een flink aantal motoren zullen dan om 12.00 uur vanaf Drinken & Zo een indrukwekkende tocht maken.

Algemeen 18 jul. 2023 09:23

Tuindorp 2.0: Thamerdal

Uithoorn - Thamerdal, ook wel bekend als Tranendal, moet op de schop. Het pareltje van weleer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De wijk is niet klimaatbestendig, de woningen zijn verouderd, de inrichting van de openbare ruimte is op en er spelen sociaal-maatschappelijke problemen. De gemeente maakt daarom samen met de buurt en Eigen Haard een ontwikkelplan om de wijk een impuls te geven. Dat is eind dit jaar klaar. ‘Daarmee maken we de kaders voor de invulling van de wijk,’ aldus wethouder Ferry Hoekstra.