Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk. 

Door de autoluwe inrichting van deze wijk, hoe prettig ook voor de bewoners, zijn de basisscholen, het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal met de auto minder goed bereikbaar. Daar staat tegenover dat de locaties zónder auto heel goed bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld op de fiets of lopend.

Kleurzones

In de afgelopen maanden stelden de gemeente, de politie en de directies van De Springschans en De Kajuit samen een plan op voor een veiligere verkeerssituatie rondom Eendracht. Het resultaat is een plattegrond met kleurzones; elke kleur geeft aan hoe kinderen in die zone het best naar school of dagverblijf gebracht kunnen worden: met de auto, met de fiets of te voet.

Lancering op 9 mei

Het plan wordt gelanceerd op maandag 9 mei, de eerste dag na de meivakantie. Bij de locaties aan Eendracht zullen spandoeken hangen met de slogan “Kom fietsend of met de benen en de verkeersdrukte is verdwenen! #verkeersveiligheid”.

De veiligheid van kinderen en volwassenen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Want veilig en gezond naar school of kinderopvang, dat wil toch iedereen? Door per zone het veiligste vervoermiddel te kiezen maken we samen de verkeerssituatie beter, aldus de organisatoren.

Meld onveilige verkeerssituaties

Ouders of omwonenden die een onveilige verkeerssituatie willen melden, rond Eendracht of ergens anders in de gemeente kunnen daarvoor de 'Makkelijk Melden app'gebruiken. Deze is te downloaden via uithoorn.nl/melding.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.