Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk. 

Door de autoluwe inrichting van deze wijk, hoe prettig ook voor de bewoners, zijn de basisscholen, het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal met de auto minder goed bereikbaar. Daar staat tegenover dat de locaties zónder auto heel goed bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld op de fiets of lopend.

Kleurzones

In de afgelopen maanden stelden de gemeente, de politie en de directies van De Springschans en De Kajuit samen een plan op voor een veiligere verkeerssituatie rondom Eendracht. Het resultaat is een plattegrond met kleurzones; elke kleur geeft aan hoe kinderen in die zone het best naar school of dagverblijf gebracht kunnen worden: met de auto, met de fiets of te voet.

Lancering op 9 mei

Het plan wordt gelanceerd op maandag 9 mei, de eerste dag na de meivakantie. Bij de locaties aan Eendracht zullen spandoeken hangen met de slogan “Kom fietsend of met de benen en de verkeersdrukte is verdwenen! #verkeersveiligheid”.

De veiligheid van kinderen en volwassenen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Want veilig en gezond naar school of kinderopvang, dat wil toch iedereen? Door per zone het veiligste vervoermiddel te kiezen maken we samen de verkeerssituatie beter, aldus de organisatoren.

Meld onveilige verkeerssituaties

Ouders of omwonenden die een onveilige verkeerssituatie willen melden, rond Eendracht of ergens anders in de gemeente kunnen daarvoor de 'Makkelijk Melden app'gebruiken. Deze is te downloaden via uithoorn.nl/melding.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.