Facebook, politie Aalsmeer-Uithoorn

290 kilo illegaal vuurwerk in Uithoorns appartement: genoeg om verdieping weg te blazen

Uithoorn - De politie heeft 290 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in een Uithoorns appartementencomplex. Daarbij werd een persoon aangehouden.

Dat meldt het politiebasisteam Aalsmeer-Uithoorn op social media.

In de woning werden 300 shells en twee pallets flowerbeds aangetroffen. De situatie was zo gevaarlijk dat de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) ter plaatse moest komen. De flowerbeds bleken op amateuristische wijze doorgelont en vastgekit  aan de pallets.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft laten weten dat wanneer dit vuurwerk tot ontploffing was gekomen, de gehele verdieping van dit appartementencomplex was verdwenen. De politie spreekt van een levensgevaarlijke situatie.


Meer nieuws

112 gisteren 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.