VLN Nieuws, Sam de Joode
112

15-jarige jongen uit Uithoorn vast op verdenking van betrokkenheid bij dodelijke steekpartij

Uithoorn/Amsterdam – Een 15-jarige jongen uit Uithoorn is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dodelijke steekpartij in Amsterdam. Ook twee 16-jarige jongens uit respectievelijk Amsterdam en Amstelveen zitten om die reden vast.

Op dinsdagmiddag 18 januari 2022 werd een 29-jarige man uit Nijmegen neergestoken aan Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West. Hij is later op de avond aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het steekincident.

Overleden

Rond 16.15 uur kreeg de politie een melding van het steekincident. Toegesnelde agenten troffen daar een man zwaargewond aan. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij laat in de avond aan zijn verwondingen overleden. Het lijkt erop dat het slachtoffer bij een ruzie op straat, waarbij meer mensen waren betrokken, met een mes is gestoken.

In beperkingen

Agenten hielden op basis van hun onderzoek vrijwel direct twee jongens aan: een 15-jarige jongen uit Uithoorn en een 16-jarige jongen uit Amstelveen aan. Een derde verdachte is op woensdag 19 januari aangehouden. Dit betreft een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Alle verdachten zitten nog vast. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan er daarom geen nadere informatie gegeven worden.

Getuigen

Om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd, vraagt de recherche aan getuigen om zich te melden. Mensen die mogelijk relevante informatie of beeldmateriaal hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem . Ook kan een online tipformulier worden ingevuld op de website van de politie.


Meer nieuws

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk.